La nova tarifa elèctrica agafa per sopresa les empreses, segons la Cecot


  • Comparteix:

La Cecot adverteix les empreses de la situació

La Cecot adverteix les empreses de la situació

La nova tarifa elèctrica que entra avui en vigor agafa d'imprevist les empreses, segons un sondeig de la patronal vallesana Cecot. Tres de cada quatre establiments no han fet cap contracte de subministrament amb una comercialitzadora de lliure mercat i desconeixen les conseqüències que comportarà el canvi. El nou sistema tarifari anul·la els preus regulats i tots els usuaris d'electricitat passen al mercat lliure.

La liberalització del mercat lliure afectarà prop de 200.000 empreses catalanes, sobretot les pimes. L'Estat espanyol ha aplicat la mesura a totes les empreses amb un subministrament superior als 10 kW.

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, explica les principals conseqüències que tindrà el pas cap al mercat lliure de l'electricitat.

David Garrofé

Hauran d'estar atents per saber quina comercialitzadora elèctrica els fa la millor proposta ja que el cost de la tarifa canviarà al llarg de l'any.




Garrofé ha explicat també l'enfocament que li ha donat l'Estat a la mesura.

David Garrofé

Ha faltat sensibilitat pel món econòmic. El govern ha salvat la tarifa domèstica llençant campanyes dient que qui no té recursos no pagarà, però posa tot el pes al sector econòmic.







Tot i que la nova tarifa elèctrica ha entrat en vigor aquest dimecres, les empreses tenen un marge de tres mesos per contractar una empresa que comercialitzi en el mercat lliure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.