Mira-sol tindrà biblioteca el 2010 i s'anomenarà Marta Pessarrodona


  • Comparteix:

La futura biblioteca de Mira-sol serà una realitat l'any que ve. L'equip de govern i els arquitectes responsables n'han presentat aquest dimecres el projecte, que contempla una superfície de més de 1.000 metres quadrats, amb capacitat per 18.000 documents i amb la previsió que doni servei a uns 13.000 ciutadans. La nova biblioteca, que suposarà una inversió d'1,3 milions d'euros, serà batejada amb el nom de la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona.

El nou equipament ciutadà serà anomenat oficialment Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona, però aquest no serà l'únic que prengui el nom d'un autor santcugatenc, ja que l'actual Biblioteca del Mil·lenari es rebatejarà, després de la seva ampliació, Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat per què s'han escollit aquests noms.

Lluís Recoder

La idea és posar a les nostres biblioteques noms d'autors santcugatencs. Gabriel Ferrater i Marta Pessarrodona són dos grans noms de les lletres catalanes.


La nova biblioteca ocuparà l'espai central del Mira-sol Centre, i es dividirà en dues plantes. A la planta baixa servirà de recepció, taulell de préstec i punt de consulta ràpida. El primer pis, molt més ampli, comptarà amb una gran sala de consulta i estudi, una zona infantil i una de lectura de premsa i revistes.

Els responsables del projecte són els arquitectes Eduard Gascón i Jordi Roig. El cost de construcció de la biblioteca és d'1,3 milions d'euros, que pugen fins a 2,3 si es té en compte el cost de l'edifici pròpiament dit. La Diputació de Barcelona hi col·labora amb 240.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.