Sant Cugat rep la quinzena de nens sahrauís amb una festa a la plaça de Barcelona


  • Comparteix:

Un centenar de persones han donat la benvinguda aquest dissabte a la tarda als quinze nens sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat. Els infants han participat en tallers de papiroflèxia, henna, maquillatge i bombolles de sabó. A continuació, els més menuts han gaudit d'un espectacle infantil i d'una exhibició de percussió mentre feien un mos per berenar. L'acte ha clos amb un sopar i música en directe.

La quinzena d'infants s'estan a Sant Cugat amb famílies locals gràcies a la iniciativa 'Vacances en Pau', organitzada per l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, que li concedeix una subvenció de fins el 80%. La festa de benvinguda d'aquest dissabte ha estat organitzada també per la Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure (CEEL).

Aquest any, el nombre de peticions per acollir nens ha augmentat, el contrari del que ha passat a la resta del país. Dels 12 nens de l'any passat, s'ha passat a 15, una xifra superior a la de ciutats més grans com Terrassa, que n'acull sis.

Escoltem la presidenta de l'SCAPS, Neus Bosch.

neus bosch

Aquest any hi ha hagut moltes famílies voluntàries i, sabent que l'acollida era difícil en altres províncies, hem fet un esforç i hem acollit els nens a Sant Cugat.




Un dels monitors a càrrec dels nens, Ahmed Hamadi, ha explicat durant l'acte els canvis que els infants sahrauís es troben en arribar a Sant Cugat.

ahmed hamadi

L'experiència es basa en l'intercanvi cultural, en conèixer nous costums. Cadascú té la seva forma de ser i s'ha de respectar. El primer que aprenen els nens en arribar és l'idioma.









Els nens passaran el juliol i l'agost amb les seves famílies d'acollida, que entre altres coses els hi fan una revisió mèdica completa i els fan participar a diverses activitats.



  • Comparteix:

COMENTARIS

M'agradaria puntualitzar la notícia. És veritat que la iniciativa de "Vacances en Pau" és de l'SCAPS, així com la organització. Però qui va muntar aquesta festa, així com el sopar i els concerts? La CEEL, la Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure, amb la col·laboració de l'Ajuntament. És important dir-ho perquè va suposar un gran esforç físic, mental i econòmic per tots els integrants de la CEEL (el Cau de Sant Cugat, Esplai Sarau, Esplai Pica-Roca i el Cau de la Floresta). I és clar, després de la feinada, veure que no es reconeix el mèrit, fa ràbia. I fa més ràbia perquè l'SCAPS, la gran protagonista de la festa, només va muntar el berenar i va portar la gran pancarta. És cert que sense els seus nens i nenes la festa no tindria sentit, però la CEEL, que ja va molt enfeinada muntant els respectius casals i campaments, hauria agraït una activitat més de cooperació i col·laboració. Tot i això puc afirmar que els seus integrants estan molt orgullosos de la feina feta. Per acabar només dir que en general, encara que la participació va ser baixa, la festa va ser un èxit. Moltes gràcies a La Belluga, Karabassà, Blue Velvet, Blowfish, The Risas i Citxileo per les seves actuacions, i a la Neus i a la Beth per l'ajuda des de l'Ajuntament, així com a l'Albert, al Leo i al Rafa per fer que sonés tot tan bé.

Martí. Enviat el 6/jul/09


He derrapat. M\'agradaria demanar perdó pel comentari anterior i que es borrés. No era ni el lloc ni el moment ni les paraules per valorar la festa i la feina feta. L\'he escrit quan estava una mica cremat i no m\'he sabut controlar. L\'SCAPS, amb qui tenim bona relació, sempre ens ha ajudat i per això crec que no tinc cap dret de criticar-la tan obertament. Era un comentari personal en què no vull involucrar-hi la CEEL. Altre cop perdó.

Martí. Enviat el 7/jul/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.