Els municipis reclamen un ajornament per aplicar la nova tarifa elèctrica


Temes relacionats

La nova tarifa elèctrica agafa per sopresa les empreses, segons la Cecot ( 1/jul/09)


  • Comparteix:

La Federació de Municipis de Catalunya considera insuficients els terminis

La Federació de Municipis de Catalunya considera insuficients els terminis

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), en la qual està inclosa Sant Cugat, ha reclamat un ajornament en l'aplicació de la nova tarifa elèctrica. El seu president, Manuel Bustos, ha manifestat que els ajuntaments no podrien assumir el recàrrec que significaria l'incompliment dels terminis fixats pel govern espanyol. Els municipis asseguren que no han pogut iniciar el procés de contractació del servei fins que s'han determinat certs paràmetres de la llei, com les ofertes de les empreses comercialitzadores.

El passat 1 de juliol es va fer efectiva la liberalització del sector elèctric. Això comporta que tots els ajuntaments que superin els 10 quilowatts de potència han de contractar el seu subministrament a una de les empreses comercialitzadores.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), de la qual forma part Sant Cugat, considera que els terminis que els han marcat són insuficients per contractar el servei, ja que fins a finals de juny no van conèixer la normativa completa. Aquesta federació ha reclamat un ajornament en l'aplicació de la norma, que comporta un recàrrec mensual del 5% a tots els ajuntaments que no hagin contractat el servei a les empreses comercialitzadores.

Els ajuntaments es defensen assegurant que no han pogut iniciar el procés de contractació fins que es van determinar una sèrie de paràmetres necessaris per calcular el cost de l'energia elèctrica. La Federació de Municipis de Catalunya també indica que les empreses liberalitzadores estaven esperant la normativa del govern espanyol i no van determinar les seves ofertes fins fa pocs dies.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, s'ha mostrat preocupat per la situació i ha indicat que el recàrrec empitjoraria les finances dels ajuntaments. Bustos ha afegit que aquesta penalització podria provocar que molts municipis 'no poguessin fer front a la nova tarifa'.

Els ajuntaments han indicat que el procés de licitació per contractar el servei requereix entre tres i cinc mesos, i han assegurat que aquesta situació encara es complicarà més amb el període de vacances d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.