Les curses de braus podrien ser il·legals a partir d'aquesta tardor


  • Comparteix:

La plataforma ha recollit signatures a diversos llocs de la ciutat

La plataforma ha recollit signatures a diversos llocs de la ciutat

La plataforma Prou ha entregat aquest dijous al Parlament 180.000 signatures per abolir les curses de braus a Catalunya. Es tracta d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana un canvi en la Llei de protecció dels animals, que actualment considera la tauromaquia una excepció. De les 180.000 signatures entregades, unes 1.200 s'han recollit a Sant Cugat.

El Parlament tramitarà ara aquesta petició, que es podria resoldre amb una votació després de l'estiu. Els promotors de la iniciativa confien que la proposta pugui tirar endavant si es concedeix el vot secret. D'aquesta manera, alguns dels membres de CiU i el PSC podrien votar en contra de les curses de braus. De moment, només ERC i ICV-EUiA s'han posicionat oficialment en contra.

Un dels representants de la plataforma a Sant Cugat, Eduard Anguita, ha explicat a Cugat.cat que la majoria de la població està en contra de les curses de braus.

Eduard Anguita

El rebuig als braus és del 80%. Creiem que és prou ampli com per prohibir-ho per sempre.


Ara mateix, les curses de braus constitueixen una excepció de la Llei de protecció dels animals, que prohibeix qualsevol mena de maltracte i tortura.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.