Els Diables de Sant Cugat veuen 'completament inviable' la celebració d'un correfoc amb la nova directiva europea


Temes relacionats

El Parlament espanyol garanteix la continuïtat de les festes amb foc i pirotècnia (30/abr/09)

Suport unànime de Sant Cugat a les tradicions culturals basades en el foc (16/feb/09)

ICV-EUiA i ERC demanen a l'Estat espanyol protegir les tradicions pirotècniques (11/feb/09)

Els Diables veuen amb preocupació l'aplicació de la directiva europea de pirotècnica ( 8/feb/09)


  • Comparteix:

Els assistents a un correfoc hauran de signar un document obligatori

Els assistents a un correfoc hauran de signar un document obligatori

La celebració d'un correfoc serà 'inviable' si s'aprova la nova directiva europea de material pirotècnic. Així de clars s'han mostrat els Diables de Sant Cugat, que s'oposen a l'esborrany del govern espanyol que obligarà a signar un document a tots els assistents a un correfoc. La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i la Generalitat han presentat al·legacions.

Diables i Generalitat s'oposen a l'esborrany del ministeri d'Indústria per aplicar la directiva europea de material pirotècnic. Consideren que es produirà un excés de burocràcia que dificultarà l'organització de les festes i apunten que els Ajuntaments i la Generalitat perdran poder en benefici del Govern espanyol.

El cap de colla de Diables de Sant Cugat, Èric Ricart, considera excessiu que tots els assistents a un correfoc hagin de signar un document on deixin constància que hi participen per voluntat pròpia i que coneixen els possibles perills. En declaracions a Cugat.cat, Ricart ha explicat que alguns punts d'aquesta directiva són 'impossibles' d'aplicar.

Èric Ricart

Alguns punts d'aquesta directiva són impossibles d'aplicar. No es pot fer signar un document a tots els assistents a un correfoc.


Si l'esborrany no es modifica i s'aprova definitivament, les colles hauran de notificar les seves actuacions al consistori. Llavors, els ajuntaments hauran de demanar un permís a la delegació del Govern espanyol, que decidirà si la festa es pot celebrar.


Els Diables de Sant Cugat confien que el govern 'farà tot el possible' per modificar l'esborrany. Èric Ricart indica que si es vol mantenir la cultura pirotècnica caldrà 'el suport de tothom'.

Èric Ricart

Els Diables lluitarem perquè no s'apliqui la directiva. Ens caldrà el suport de la gent i l'Ajuntament.



A Catalunya tenen lloc 1.500 celebracions anuals on el material pirotècnic i el foc són els elements centrals de la festa.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.