La meitat dels joves santcugatencs fumadors vol deixar el tabac, segons un estudi


  • Comparteix:

Un 10% dels joves necessita fumar quan utilitza el mòbil

Un 10% dels joves necessita fumar quan utilitza el mòbil

Més de la meitat dels santcugatencs fumadors d'entre 16 i 18 anys assegura que vol deixar el tabac, segons un estudi realitzat per dos metges del CAP Sant Cugat a diferents instituts de la ciutat. El 31% dels joves fuma de manera habitual i darrerament s'ha produït un increment entre les noies. L'estudi també indica que un de cada 10 adolescents té necessitat de fumar quan utilitza el telèfon mòbil.

L'estudi indica que la majoria de joves comença a fumar a partir dels 16 anys. El 31% ho fa de manera habitual, un percentatge ' bastant alt' segons els metges. La diferència entre sexes s'amplia, i les noies ja sumen un 63% del total de fumadors.

Un dels autors de l'estudi, el metge Joaquim Torras, ha explicat que un de cada 10 joves necessita fumar quan utilitza el telèfon mòbil. En declaracions a Cugat.cat, Torras ha indicat que la majoria són noies i ho atribueix a que elles són més impulsives.

Joaquim Torras

Un 10% dels joves té la necessitat de fumar mentre utilitza el mòbil. Més del 80% són noies, potser perquè són més impulsives.


El 55% dels joves fumadors té la voluntat de deixar-ho. Torras destaca que és un percentatge positiu, ja que el primer pas per aconseguir-ho és estar disposat a deixar-ho. El metge ha apuntat que els CAP's disposen de programes per assolir aquest objectiu.


El 98% dels joves santcugatencs disposa de telèfon mòbil, i la meitat també utilitza altres dispositius com els reproductors de música. El metge Torras indica que els pares haurien de detectar els casos d'addicció a les noves tecnologies i incitar els seus fills a fer altres activitats.

Joaquim Torras

Des de casa s'hauria d'ajudar els joves addictes a les noves tecnologies. Se'ls ha de fer veure que hi ha altres activitats a fer.


Un total de 500 alumnes dels instituts del municipi han contestat aquesta enquesta sobre els hàbits de fumar i la seva relació amb les noves tecnologies. L'estudi es presentarà a l'octubre en un congrés de medicina a Saragossa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.