Sant Cugat ja aplica mesures de la Llei d'Educació


  • Comparteix:

El conseller Maragall a una conferència sobre la Llei

El conseller Maragall a una conferència sobre la Llei

L'aplicació de la Llei d'Educació es començarà a notar el curs vinent amb l'ampliació de l'autonomia dels centres i la regulació de les responsabilitats dels equips directius. Ho ha explicat a Cugat.cat la directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró, que ha afegit que a la nostra ciutat ja fa dos anys que s'han començat a aplicar algunes mesures previstes a la llei de forma experimental. Riuró recorda que l'increment pressupostari previst a la norma s'aplicarà en vuit anys i adverteix que els recursos disponibles el curs vinent poden no ser els esperats.

En una entrevista a Cugat.cat, la màxima responsable del departament d'Educació de la Generalitat a la comarca ha explicat que Sant Cugat ja participava abans de l'aprovació de la llei en el pla pilot de la Zona Educativa, que permet a l'Ajuntament definir el seu propi projecte educatiu. Anna Riuró també ha indicat que l'objectiu d'incrementar l'autonomia dels centres educatius, ara inclòs en la llei aprovada, ja s'havia experimentat des de fa dos anys en alguns centres, com l'IES Pla i Farreres de Sant Cugat, amb resultats satisfactoris.

Anna Riuró

La valoració que en fan el departament d'Educació i el centre és molt bona. El projecte d'autonomia del centre funciona satisfactòriament.


L'altra prioritat del departament d'Educació, segons Riuró, és desenvolupar durant el curs vinent la regulació dels equips directius dels centres públics i concertats per dotar-los de més responsabilitat i enfortir el seu lideratge. En canvi, la responsable territorial d'Educació assegura que de moment no s'ha concretat l'ampliació dels concerts educatius als trams postobligatoris, com el Batxillerat, de manera que el curs vinent hi haurà a Sant Cugat les mateixes places d'escola concertada que el curs passat.

Pel que fa al compromís d'augmentar en vuit anys la despesa educativa fins el 6% del PIB, recollit en la llei, Riuró demana paciència a la comunitat educativa i adverteix que el curs vinent els recursos destinats als centres podrien no ser els esperats.

Anna Riuró

L'inici del curs vinent les millores en professorat i despeses de funcionament poden no ser les esperades. La millora es farà en 8 anys, demano paciència.





La directora territorial d'Educació també s'ha referit a les protestes dels sindicats de l'ensenyament contra la llei aprovada el 9 de juliol i ha preferit destacar l'ampli consens parlamentari amb què compta la norma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.