Denuncien amenaces de mort d'un grup de joves que tortura i mata els gats del voltant del Monestir


  • Comparteix:

Segons els voluntaris, els joves atien gossos pit bull contra els gats

Segons els voluntaris, els joves atien gossos pit bull contra els gats

Diversos voluntaris d'associacions de defensa dels animals denuncien que han rebut amenaces per part del grup de joves que, segons ells, torturen i maten els gats que viuen al voltant del Monestir. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal investiguen el cas, tot i que fins ara no s'ha pogut demostrar que cometin cap delicte més enllà de dur gossos potencialment perillosos deslligats i sense morrió.

Les associacions de defensa dels animals Cau Amic, Pro Gat i Plataforma Gatera porten més de tres anys denunciant a la policia que un grup de joves d'estètica 'skin' maltracta fins a la mort la colònia de gats que viu a l'entorn del Monestir, cremant-los o llançant-los gossos agressius. Aquests fets s'han agreujat els últims mesos, i segons explica l'associació, d'una colònia de disset gats actualment només en queden cinc de vius.

Escoltem Montse Sant, de l'associació Cau Amic.

Montse Sant

Tenen pit bulls, i a la nit els entrenen caçant els gats, destrossant les colònies. Era una colònia necessària, perquè controlava les rates.


A partir de les denúncies, la Policia Municipal ha realitzat una sèrie de controls preventius, i ha imposat un total de vuit multes a diversos membres d'aquest grup de joves per dur gossos potencialment perillosos deslligats i sense morrió.

Segons Montse Sant, però, els joves saben burlar la llei.

Montse Sant

Aquests nanos saben molt bé el que poden fer i el que no. Es mouen per la finíssima frontera entre la delinqüència i la no delinqüència.


Ara, els voluntaris que acudeixen regularment al Monestir per alimentar i controlar els gats denuncien que han rebut amenaces i intimidacions per part d'aquests joves, tant verbalment com a través de pintades. Els voluntaris han explicat aquests fets als Mossos d'Esquadra, que estan investigant el cas conjuntament amb la Policia Municipal.

Els gats origen del conflicte formen part d'una de les diverses colònies que hi ha a Sant Cugat. Aquestes colònies són propietat de l'Ajuntament, que financia el seu control i alimentació a través de diverses associacions i grups de voluntaris.



  • Comparteix:

COMENTARIS

De que serveix aleshores la justicia?? La policia i l'Ajuntament no poden fer res més? El maltractament als animals hauria d'estar més penat. Com es pos

Andrea. Enviat el 13/jul/09


Todo el mundo sabe quines son esta gentuza, siempre estan bebidos detrás del Monasterio y por la noche se dedican a increpar a la gente que pasa por ahí. Eso si siempre en grupo. Y ahora esto.

Pedro. Enviat el 13/jul/09


Es una vergonya, si la policia no fa res, que denunciin a la policia, i ha una llei i esta per algo si l´imcumpleixen que dimiteixin tant els politics com tots els responsables. Algún dia faran mal a persones i llavors a veure quina excusa donen. Quina vergonya de poble...

Marga. Enviat el 13/jul/09


Aquets animals (que no tenen culpa només son utilitzats) han d´anar lligats i el mes important han de tenir un seguro i si no es així s´han de requisar els gossos i multar als propietaris. S´ha fet tot això? en sembla que no per el que he llegit, així donç estan incumplint la llei i en aquets cas s´hauria de denunciar a l´ajuntament.

Josep. Enviat el 13/jul/09


A ver si alguien hace algo contra éstos imbéciles

aron. Enviat el 13/jul/09


Com es possible que existeixin aquests tipus de persones. Autoritats més mà dura

calperla. Enviat el 14/jul/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.