Continua la campanya de control i prevenció del mosquit tigre amb visites casa per casa


Temes relacionats

El mosquit tigre ja pica a 86 municipis després de detectar-se a Sant Cugat fa cinc anys (27/mai/09)

En marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre per aquest estiu (18/mai/09)


  • Comparteix:

L'Ajuntament segueix endavant, un any més, amb la campanya de control i prevenció del mosquit tigre. Un equip de sis persones realitza visites casa per casa en les zones de la ciutat que representen els focus més actius d'aquesta plaga, com són Can Trabal, Can Barata i Mas Gener. Les visites a les cases es complementen amb accions puntuals de fumigació per part d'una empresa especialitzada.

El 90% dels focus del mosquit tigre són als jardins de les cases particulars, i per controlar-los i informar la població es fan aquestes visites casa per casa. Aquest any, les visites se centren sobretot als barris de Mas Gener, Can Trabal i Can Barata, on tres equips de tècnics de l'Ajuntament realitzen entre 20 i 40 visites al dia.

Segons la coordinadora d'aquesta campanya de control i prevenció del mosquit tigre, Gisela Chebabi, quan parlen amb els veïns es troben que ja coneixen molt bé el problema.

Gisela Chebabi

La gran majoria dels veïns estan molt informats, però encara falta una mica per controlar tots els focus.


Carmen Rodríguez és una veïna de Can Trabal que recentment va demanar informació sobre com controlar aquesta plaga. Els tècnics van acudir a casa seva en 24 hores, i aquest dilluns ha rebut una segona visita amb presència dels mitjans de comunicació per comprovar el resultat de les mesures que van prendre.

Carmen Rodríguez s'ha mostrat satisfeta de la tasca que duu a terme l'Ajuntament.

Carmen Rodríguez

A mi m'ha anat molt bé des del principi, m'han informat bé, he vist fumigar a la riera, i quan he demanat informació han respost en 24 hores.


Pel que fa als focus de mosquit tigre situats a la via pública, com són rieres i embornals, una empresa especialitzada realitza fumigacions puntuals, tot i que els mateixos tècnics admeten la poca eficàcia d'aquesta mesura.

A part de Mas Gener, Can Trabal i Can Barata, altres zones on se centra la campanya d'enguany són les Planes, la Floresta i Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.