López Nadal: 'Els països de la UE i asiàtics han de triar entre tenir pes en el món o anar per les vies nacionals i ser irrellevants'


Temes relacionats

Calaf: 'El mitjans poden construir la pau informant bé' (20/jul/09)

La Unipau busca la millor anàlisi sobre l'Àsia en la seva 24a edició (17/jul/09)


  • Comparteix:

Juan Manuel López Nadal, Director de Relacions Europees i Mediterrànies de les Illes Balears

Juan Manuel López Nadal, Director de Relacions Europees i Mediterrànies de les Illes Balears

El futur dels països del sudest asiàtic és la unió dels grans blocs regionals per fer front als nous reptes mundials. Així ho ha assegurat el Director General de Relacions Europees i Mediterrànies del Govern de les Illes Balears, Juan Manuel López Nadal, en el marc de la segona jornada d'Unipau. López Nadal ha exposat el present i futur de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN). Mira aquesta entrevista a Cugat tv

El periodista, advocat i diplomàtic López Nadal ha remarcat la necessitat de crear xarxes d'interessos compartits entre els principals actors d'Àsia com la Xina, el Japó i Corea i els països del sud-est asiàtic. La finalitat és establir una cooperació que sigui positiva tant pel continent asiàtic com per Europa.

Ho ha explicat el periodista, advocat i diplomàtic López Nadal.

López Nadal

Hi ha un nivell cada vegada més estret de relacions entre els principals actors asiàtics i els països del sud-est asiàtic per anar cap a un procés d'integració econòmica.



López Nadal ha remarcat la voluntat de l'ASEAN d'acostar-se al model de la Unió Europea tot i que assegura, encara estan molt lluny d'aconseguir-ho.


López Nadal

Si aquests objectius tan ambiciosos es poden dur a terme l'ASEAN podrà avançar dins la seva consolidació com un actor important.



L'ASEAN, té prevista una integració econòmica l'any 2020 que l'ajudarà a fer front a potències emergents com la Xina i l'Índia. La voluntat però, és aconseguir una integració a nivell polític, de mercat, social i cultural. D'aquesta manera, els països del Sud-est asiàtic esdevindran un soci important per Europa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.