Golden: 'La meitat del món viurà a la Xina o l'Índia'


Temes relacionats

López Nadal: 'Els països de la UE i asiàtics han de triar entre tenir pes en el món o anar per les vies nacionals i ser irrellevants' (20/jul/09)

Calaf: 'El mitjans poden construir la pau informant bé' (20/jul/09)

La Unipau busca la millor anàlisi sobre l'Àsia en la seva 24a edició (17/jul/09)


  • Comparteix:

Sean Golden, en un moment de l'entrevista

Sean Golden, en un moment de l'entrevista

La Xina ha patit un segle d'humiliacions. Així ho ha afirmat el director de l'Institut d'Estudis Internacionals i Interculturals de la UAB, Sean Golden, que ha participat aquest diumenge al seminari d'estiu de la Unipau. Golden ha avançat que aquest segle s'acabarà amb l'emergència de la Xina i l'Índia com a principals mercats mundials. Aquests països estan desequilibrant l'ordre mundial i per força el futur haurà de passar per la sostenibilitat i el canvi. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

El continent asiàtic es configura com una nova potencia mundial, segons Golden. Països com Xina i Índia aplegaran durant els primers anys més de la meitat de la població del món i per tant també més de la meitat del PIB mundial que ara es divideix entre Europa, nord-amèrica i Japó.

Aquest irlandès resident a la Floresta, considera que fins ara l'imperialisme occidental ha posat obstacles al creixement d'una zona, que pot esdevenir el nou referent mundial. Un creixement que fins ara s'ha presentant com a perill per part del pensament imperant.

Així ho ha explicat el director de l'Institut d'Estudis Internacionals i Interculturals de la UAB, Sean Golden, en una entrevista a Cugat.cat

Sean Golden

Segons les teories dominants en el món euro-americà, la conversió de Xina en una superpotència provocarà conflictes bèl·lics. Des de l'Àsia, però, no es veu així.



Per l'expert en temes asiàtics, els models existents fins ara com el capitalista i el soviètic han fracasat per ser reflexe d'una visió únicament occidental. És per això que el futur de la convivència i del context internacional passen forçosament pel canvi.

Sean Golden

N'hi han més possibilitats que es produeixi un canvi de l'estructura mundial a l'Àsia que no pas a Europa i Amèrica.



Tot i que Golden preveu que les alternatives al context mundial existent sorgiran d'Àsia, el també membre de la Fundació CIDOB creu que els nous rols mundials hauran de ser sostinguts i sostenibles per garantir la subsistència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.