El Mercat de Pagès torna a oferir productes ecològics i artesanals aquest dissabte

Societat

Publicat el 24/jul/09 per Adriana Díaz

El Mercat de Pagès de Sant Cugat torna aquest dissabte a la plaça Pep Ventura amb paradetes de fruites, verdures, vi i embotits ecològics, entre d'altres productes. La iniciativa, organitzada per l'Ateneu, té lloc cada últim dissabte de mes de nou del matí a dues de la tarda per oferir tot tipus de productes artesanals i ecològics.

Els productes ecològics i frescos que els compradors poden trobar al Mercat de Pagès garanteixen la qualitat dels aliments i eviten els preus elevats, segons els organitzadors. A més, la venda de productes sense intermediaris permet un apropament entre productors i consumidors i elimina l'emissió de carboni a l'atmosfera que provoca el transport.

La plaça Pep Ventura va acollir el Mercat de Pagès per primera vegada el darrer dissabte de maig. D'una banda, els comerciants afirmen que el nombre de vendes de la primera edició va ser considerable i que, fins i tot, algunes parades van esgotar les seves existències. De l'altra, els consumidors de productes ecològics consideren necessari fomentar iniciatives com la del Mercat de Pagès i elogien la proposta de l'Ateneu.

Consumidors

És molt important tenir productes dels pagesos. / Feia falta promocionar aquest tema. / M'agraden les tradicions i el mercat al carrer. / A nosaltres ens agrada molt el menjar ecològic. Tant de bo ho fos tot.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A banda de comprar productes frescos, els consumidors també poden gaudir de cursos, xerrades i música que l'Ateneu organitza a cada Mercat. El projecte del Mercat de Pagès, pioner a la comarca, forma part de l'ECOAteneu, un dels nous àmbits d'acció de l'Ateneu.