L'Ajuntament diu que els monitors de psicomotricitat s'emporten el 75% del pressupost del Pla de Dinamització Educativa


  • Comparteix:

La regidora d'Educació, Esther Salat

La regidora d'Educació, Esther Salat

La regidora d'Educació, Esther Salat, afirma que la psicomotricitat es mantindrà al programa formatiu d'educació infantil, encara que en la majoria de nivells s'elimini la figura del monitor de suport als professors encarregats d'impartir l'activitat. Salat ha matisat que la figura del monitor respon a un programa de formació que ja s'ha exhaurit i que el curs que ve els mateixos professors impartiran la disciplina.

D'aquesta manera, Salat respon les peticions dels directors i de la coordinadora d'AMPA de les escoles públiques de la ciutat, que demanen mantenir els professors especialitzats en psicomotricitat a tots els nivells d'infantil.

De cara al proper curs, seran els professors de cada centre els que impartiran l'activitat de psicomotricitat, sense el monitor de suport habitual en els darrers anys. Tot i això, les escoles comptaran amb un monitor de suport per a un dels nivells d'educació infantil que podran triar els propis centres.

La figura del monitor especialitzat respon a un programa de formació que es va encetar ara fa deu anys i que ja s'ha culminat. L'any passat, l'Ajuntament va mantenir aquesta figura amb un programa de contractació, però pel proper curs retallarà aquesta despesa que, assegura, s'emporta el 75% del pressupost per a activitats del Pla de Dinamització Educativa.

La regidora d'Educació, Esther Salat, explica els motius de la decisió.

Esther Salat

És una acció que s'emporta una part importantíssima del pressupost. La preparació dels docents en psicomotricitat no té res a veure amb el que era fa deu anys.



Tot i això, Salat ha assegurat que l'educació és una prioritat pel consistori i a aquesta partida es destinarà a altres actuacions.

Esther Salat

L'educació és i serà una prioritat per a l'Ajuntament. S'ha fet un esforç molt important per mantenir l'aportació i s'ha incrementat la partida de millora dels centres.









El proper curs, el Pla de Dinamització Educativa introduirà als centres educatius públics una nova activitat destinada a treballar la innovació amb els alumnes a través d'un taller de robòtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.