La participació en el concurs de receptes de cuina escrites en català ha estat baixa


  • Comparteix:

Baixa participació en l'edició d'enguany del concurs de receptes de cuina escrites en català als Mercats Municipals. Tot i que el nombre de concursants ha disminuït considerablement, els organitzadors han destacat la qualitat de les propostes gastronòmiques. Entre els 40 plats presentats, les receptes procedents de la mar han estat les protagonistes indiscutibles.

El certamen organitzat per l'Ajuntament i el Consorci per la Normalització Lingüística per potenciar l'ús del català als mercats no ha aconseguit l'èxit de l'edició anterior que va aplegar 140 receptes. Dels 40 participants d'enguany, la majoria han estat dones i han prevalgut els segons plats i les postres exòtiques. La responsable del Centre de Normalització Lingüística, Lluïsa Gallego, explica la inclinació dels participants per les receptes amb peix:

Lluïsa Gallego

Hi hagut moltes receptes de zones properes al mar


El jurat demanarà als participants que presentin una mostra del seu plat i es premiarà als tres finalistes amb uns vals de compra al mercat que van dels 50 euros, pel tercer premi, fins al 100 que rebrà el guanyador. Tal i com explica Gallego, amb aquest tipus de concurs el que finalment es persegueix és afavorir l'ús comú de la nostra llengua:

Lluisa Gallego

La nostra peocupació no és escriure millor o pitjor sinó afavorir l'ús de la comunicació entre les persones en català


Aquest ha estat el segon any que s'organitza el concurs de receptes que es va fer per primer cop al febrer del 2001.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.