Sant Cugat, el municipi que genera més residus de l'àrea metropolitana de Barcelona


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de contenidors de la ciutat

Imatge d'arxiu de contenidors de la ciutat

Sant Cugat és el municipi que més residus genera dels 33 que gestiona l'Entitat del Medi Ambient (EMA) de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ho ha explicat aquest dimecres el president de l'entitat, Francesc Narváez, que també ha destacat que la generació de residus a l'àrea metropolitana de Barcelona ha caigut un 2,3% durant el 2008.

Cada ciudadà de l'àrea metropolitana de Barcelona va generar l'any passat 1,42 quilos de residus al dia, un 2,3% menys que al 2007, segons recull l'agència Europa Press. Dels més d'1,6 milions de tones d'escombraries, un 33% es van dipositar en contenidors de recollida selectiva.

Les recollides selectives que més van augmentar van ser els voluminosos amb un 51%, la fracció vegetal amb un 19% i el vidre amb un 10%. Durant la presentació de les dades, el president de l'EMA, Francesc Narváez, ha explicat que el percentatge de residus selectius de l'àrea metropolitana dobla la mitjana espanyola. Narváez ha fixat l'objectiu d'arribar al 50% dels residus recollits selectivament al 2016.

Dels 33 municipis que gestiona l'EMA, només nou superen la mitjana d'1,42 residus per habitant i dia. El municipi que més residus genera és la nostra ciutat i el que menys és Ripollet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.