Sant Cugat, el municipi de l'àrea metropolitana amb major estalvi d'aigua durant la sequera


  • Comparteix:

El consum d'aigua municipal s'ha reduït a la meitat

El consum d'aigua municipal s'ha reduït a la meitat

El consum municipal d'aigua s'ha reduït un 50% a Sant Cugat durant l'any 2008. Així ho confirmen les darreres dades publicades per l'Entitat del Medi Ambient (EMA), que gestiona 33 localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els santcugatencs també han estalviat aigua durant el període de sequera, en concret un 14%. Per contra, Sant Cugat encara destaca per ser la ciutat amb un major consum d'aigua per habitant.

Cada santcugatenc gasta al dia 149 litres d'aigua de mitjana, mentre que la mitjana catalana és de 107 litres. Segons l'EMA, Sant Cugat ha tornat a ser la ciutat que més aigua consumeix per habitant.

Tot i això, la nostra ciutat ha liderat l'estalvi d'aigua durant l'any passat, període amb el decret de sequera vigent. El consum d'aigua municipal es va reduir un 50%, 20 punts per sobre de la mitjana, mentre que en els usos domèstics va caure un 11% i en els no domèstics un 14%.

Els particulars lideren el consum d'aigua a la nostra ciutat amb un 67% del total de la demanda hídrica. L'aigua utilitzada en fonts, jardins i altres espais municipals representa el 5% del consum de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.