Tanca la fàbrica centenària Farines Estapé, coneguda com 'el molí'


  • Comparteix:

Pere Estapé, nét del fundador del molí

Pere Estapé, nét del fundador del molí

La fàbrica de farina de la nostra ciutat propietat de la família Estapé, Farines Estapé, coneguda com 'el molí', ha tancat les seves portes després de gairebé un segle d'activitat. El negoci de caire familiar va obrir les seves portes al 1916 i fins al 1950 va funcionar com a molí per fer pa. Des de mitjans del segle passat, l'empresa s'ha dedicat a la fabricació de farina. Ara, el nét del primer propietari es veu obligat a tancar ja que els seus fills no continuaran amb la professió de família.

La setmana passada va ser l'última que els treballadors de la fàbrica Farines Estapé van anar a treballar. La indústria que porta el nom de la família que n'és propietària ha donat vacances als empleats, que seran acomiadats la primera setmana de setembre. Així es tanca gairebé un segle d'història d'un negoci familiar a la ciutat, que va començar fa més de 90 anys quan l'avi de l'actual propietari va obrir el molí.

L'encarregat de la fàbrica de farina durant els últims 59 anys, Pere Estapé, recorda part de la història. Són declaracions a Cugat.cat.

Pere Estapé

Al 1917 veien tots els agricultors de la comarca a moldre la farina i es feien el pa a casa seva.



Les instal·lacions on hi havia el molí i la fàbrica estan situades al carrer Santa Anna número 5 de la nostra ciutat, al costat de la plaça Pep Ventura. Estapé ha explicat que ara edificaran una part de l'edifici i l'altra la llogaran per a locals comercials.

Pere Estapé

Faré 82 anys i ja em ve gran tot això. He plegat i ara edificarem una part i l'altra seran locals comercials.



Divendres passat, l'últim dia de juliol, va ser l'últim dia d'activitat de la fàbrica. El 2 d'octubre d'aquest any hagués fet 93 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.