La recollida selectiva a la ciutat segueix per sota la mitjana de l'àrea metropolitana


Temes relacionats

Sant Cugat, el municipi que genera més residus de l'àrea metropolitana de Barcelona (30/jul/09)


  • Comparteix:

La recollida de vidre és la que més ha crescut

La recollida de vidre és la que més ha crescut

La recollida selectiva de vidre, envasos i paper s'ha situat un any més a Sant Cugat per sota de la mitjana de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ho revelen les darreres dades ambientals publicades per l'Entitat del Medi Ambient (EMA), que alhora destaquen l'alt nivell de recollida selectiva de matèria orgànica a la ciutat. Els santcugatencs van reciclar l'any passat 92 quilos de matèria orgànica a l'any, una xifra que gairebé duplica la mitjana.

La recollida selectiva de vidre a Sant Cugat va créixer un 37% l'any 2008 i es va convertir en el municipi amb el major augment dels 33 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que conformen l'EMA. Malgrat el creixement, els nivells de recollida selectiva de vidre, envasos i paper són de nou inferiors a la mitjana de la zona. Cada santcugatenc recicla anualment 33 kg de paper, 17 de vidre i vuit d'envasos lleugers.

D'altra banda, Sant Cugat és la ciutat de la regió metropolitana amb un major índex de recollida selectiva de matèria orgànica. Mentre que la mitjana se situa en 50 kg per habitant, cada santcugatenc recicla anualment 92 kg de matèria orgànica. A més, a la ciutat hi ha instal·lats 147 compostadors, la majoria en jardins particulars.

L'EMA situa el nivell global de recollida segregada a Sant Cugat en 0,59 kg per habitant, una xifra superior a la mitjana de l'àrea metropolitana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.