Volpelleres és la grafia correcta per denominar el barri i la futura estació de FGC


  • Comparteix:

Imatge virtual de la futura estació de Volpelleres

Imatge virtual de la futura estació de Volpelleres

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) invertirà un milió d'euros en canvis de retolació a l'àrea metropolitana de Barcelona, un d'ells a la nostra ciutat. Així, la futura estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) entre les parades de Sant Cugat i Sant Joan s'anomenarà Volpelleres i no Vulpalleres. L'Ajuntament també substituirà la grafia del barri de la ciutat a instàncies de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

El consell d'administració de l'ATM ha aprovat una sèrie de canvis a les nomenclatures de diverses estacions de l'àrea metropolitana de Barcelona. En total, el tècnic de l'entitat Marc Garcia ha xifrat en un milió d'euros el cost que suposarà canviar la retolació a la xarxa de transport, segons informa Europa Press. A la nostra ciutat, els canvis afectaran la futura estació de FGC que s'ubicarà entre les estacions del centre de Sant Cugat i Sant Joan, que portarà per nom Volpelleres.

El ple municipal del mes de setembre també portarà a aprovació el canvi al nomenclàtor de la ciutat. Aquest canvi es durà a terme seguint les indicacions de l'IEC, la Comissió de Toponímia de Catalunya i el departament de Vicepresidència de la Generalitat, que han emès una sèrie d'informes on s'insta a deixar d'emprar la grafia incorrecte Vulpalleres, que no s'ajusta ni a l'etimologia ni a la normativa lingüística actual.

El consistori ja ha començat a incorporar aquest canvi als expedients administratius i a les bases de dades corporatives. A més, una vegada s'aprovi el canvi al ple municipal, l'Ajuntament anirà substituint els cartells ubicats a la via pública on aparegui la grafia Vulpalleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.