El professor de la UAB, Martí Marín, explica com es fa l'objecció fiscal


  • Comparteix:

Tots aquells ciutadans que vulguin manifestar el seu rebuig a la guerra en el moment de fer la declaració de la renda poden practicar l'objecció fiscal. El professor de la UAB, Martí Marín, ha explicat en què consisteix aquest acte de desobediència civil en una conferència organitzada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat.

Com en anys anteriors, abans que comenci la campanya de la renda, el CASC ha volgut informar als ciutadans de la possibilitat de dur a terme aquesta protesta en el moment de fer la declaració. Segons Martí Marín, membre de l'Assemblea Antimilitarista de Catalunya, és mentida que l'estat espanyol tingui una despesa militar modesta perquè el govern només compta les despeses del Ministeri de Defensa. Marín ha denunciat que s'amaguen més despeses en altres ministeris, especialment, en el de Ciència i Tecnologia i que la xifra arriba al 5'7% dels pressupostos. Segons Marín, l'objecció fiscal és una bona forma de mostrar el nostre rebuig a aquesta xifra i ha animat a dur-la a terme especialment aquest any.

Martí Marín

Com a forma de protesta contra aquesta guerra es pot fer objecció fiscal encara que només sigui una vegada


El professor de la UAB ha aclarit que encara que es tracta d'un procés il·legal, no constitueix cap delicte. Es tracta d'una desgravació que pot ser del 5'7% del total de la declaració o bé d'una xifra fixa de 84 euros. Aquests diners s'han d'ingressar en el compte bancari d'algun projecte solidari. En el moment de fer la declaració, hem d'adjuntar el rebut del banc i una carta explicativa. Segons Marín, aquest procés comporta uns riscos petits però assumibles per tothom. Al seu parer, practicar-la enguany seria una forma efectiva de protestar contra la guerra.

Martí Marín

La irritació creix quan et mobilitzes i veus que no et fan ni cas


És recomenable que tots aquells que la duguin a terme ho notifiquin a l'Assemblea d'Objecció Fiscal. Es calcula que 1,500 persones de tot l'Estat Espanyol la practiquen cada any i d'elles, 250 són ciutadans del Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.