Un reportatge mostra el passat i el present de la coral centenària la Lira


  • Comparteix:

Bandera de l'agrupació coral

Bandera de l'agrupació coral

Cugat tv publica un reportatge sobre la Societat Coral la Lira. L'associació coral va celebrar fa dos anys el 125è aniversari i el seu expresident, Francesc Ribas, va ser l'encarregat de llegir el pregó de Festa Major 2007. El vídeo repassa el passat i el present d'una entitat íntimament lligada al món social i cultural de Sant Cugat i la seva evolució. La Coral la Lira està formada exclusivament per homes i té en les caramelles que es canten per Pasqua la seva raó de ser. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Aquest nou reportatge de Cugat tv mostra les diferents etapes de la coral des de la seva fundació el 1882, els seus inicis sota la direcció de Lluís Millet i repassa amb diferents membres de la formació els aspectes més destacats del cor claverià.

La projecció conté també imatges de l'expresident Francesc Ribas, recentment desaparegut, on explica com fa molts anys el cor era el mitjà per poder viatjar.

Francesc Ribas

Els primers anys que vaig cantar a la Lira hi anàvem per les excursions que podien ser de tres dies.



Ribas també adverteix durant el reportatge la difícil situació en què es troben algunes entitats culturals com la mateixa coral per atreure el jovent i continuar amb la tradició.

Francesc Ribas

La cultura popular catalana penso que està passant un moment crític perquè la gent jove no s'enganxa.



El cor La Lira ha viatjat arreu de Catalunya, l'Estat espanyol i Europa, primer amb tartana i després amb vehicles motoritzats.

Per sobre de tot, el reportatge mostra com, des de la seva fundació, aquesta entitat ha estat un important espai de socialització pels homes santcugatencs.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Un sentit record al Francesc home de cant i teatre.. fuster dels que varen.. \"carregar fusta al moll\" ...(dixit Salvat Papasseit) Àlvar Roda

alvar. Enviat el 14/ago/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.