Endesa revisa la xarxa elèctrica del Vallès amb una càmera d'infrarojos


  • Comparteix:

Helicòpter amb càmera que ha realitzat la revisió

Helicòpter amb càmera que ha realitzat la revisió

Endesa ha revisat amb helicòpter l'estat de les línies de mitja tensió de Sant Cugat, Cerdanyola i Montcada i Reixac. Els treballs de la companyia elèctrica han consistit en la revisió ocular i termogràfica de la seva xarxa elèctrica amb una càmera de raigs infrarojos als parcs de Collserola i Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

En total, s'han verificat 15 línies elèctriques aèries com a mesura preventiva per evitar possibles anomalies. A Collserola s'han revisat vuit línies amb un total de 30 quilòmetres als municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola i la nostra ciutat.

La termografia consisteix a sobrevolar les línies elèctriques amb un helicòpter dotat d'una càmera de raigs infrarojos que enregistra el cable i detecta si hi ha o no algun punt calent, impossible de veure a simple vista, i que pot derivar en avaries i altres incidents. En cas de detectar alguna anomalia, com que les coordenades del punt calent queden registrades, automàticament s'activa el mecanisme per a arreglar-lo. Les revisions termogràfiques també es complementen amb revisions oculars aèries.

Totes aquestes tasques es duen a terme amb la col·laboració dels gestors dels parcs, dels Agents Forestals, dels Bombers, de les administracions locals i de la resta d'administracions competents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.