Endesa revisa la xarxa elèctrica del Vallès amb una càmera d'infrarojos

Helicòpter amb càmera que ha realitzat la revisió

Societat

Publicat el 11/ago/09 per Redacció

Endesa ha revisat amb helicòpter l'estat de les línies de mitja tensió de Sant Cugat, Cerdanyola i Montcada i Reixac. Els treballs de la companyia elèctrica han consistit en la revisió ocular i termogràfica de la seva xarxa elèctrica amb una càmera de raigs infrarojos als parcs de Collserola i Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

En total, s'han verificat 15 línies elèctriques aèries com a mesura preventiva per evitar possibles anomalies. A Collserola s'han revisat vuit línies amb un total de 30 quilòmetres als municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola i la nostra ciutat.

La termografia consisteix a sobrevolar les línies elèctriques amb un helicòpter dotat d'una càmera de raigs infrarojos que enregistra el cable i detecta si hi ha o no algun punt calent, impossible de veure a simple vista, i que pot derivar en avaries i altres incidents. En cas de detectar alguna anomalia, com que les coordenades del punt calent queden registrades, automàticament s'activa el mecanisme per a arreglar-lo. Les revisions termogràfiques també es complementen amb revisions oculars aèries.

Totes aquestes tasques es duen a terme amb la col·laboració dels gestors dels parcs, dels Agents Forestals, dels Bombers, de les administracions locals i de la resta d'administracions competents.