La majoria de comerços locals no secunden l'aturada de dues hores contra la guerra


  • Comparteix:

La majoria dels comerços i petites empreses de Sant Cugat no han secundat les diferents aturades que han convocat els sindicats com a mostra de protesta per la guerra a Iraq. Els botiguers consideren que baixant les persianes no s'atura el conflicte. Altres comerciants pensen que és excessiu fer aturades superiors al quart d'hora.

Ni llums apagats, ni cartells de 'tancat'. Són molts els comerciants que no s'han sumat a les parades laborals convocades pels sindicats. La major part de les botigues i els petits comerços coincideixen a dir que una guerra no es paralitza tancant els locals. Els més pessimistes diuen que, amb el nivell actual de vendes, no es poden permetre tancar la botiga ni 5 minuts.

D'altres, prefereixen un punt intermig i es manifesten contra la guerra apagant els llums dels aparadors. A l'acadèmia d'idiomes Trinity, les classes s'han desenvolupat com sempre. Escoltem la secretària Imma Xercavins:

Imma Xercavins

No ens adherim a la vaga perquè no té res a veure amb la guerra


La majoria de comerciants que han fet aturades s'han adherit als quinze minuts que proposa CCOO. Els botiguers pensen que la parada de 2 hores que ha convocat l'UGT és excessiva, a l'igual que la vaga de 24 hores proposada per CGT i CNT. Ho diu el propietari de la botiga d'alimentació TOT BO, Marc Almiñana:

Marc Almiñana

Els comerciants ens hauriem de posar d'acord i fer aturades de 15 minuts


A les caixes i bancs l'ambient és de plena normalitat. En aquests recintes és dóna el cas que és la direcció de l'empresa qui ha de dictaminar la realització d'una aturada. Joan Calvó, director de l'oficina del Banc Sabadell de la rambla Ribatallada:

Joan Calvó

Una cosa és el que opino jo i una altra les directrius que em marquen des d'alt


Recordem que la plataforma Aturem la Guerra, que ha secundat l'aturada de dues hores convocada per UGT, celebrarà una concentració silenciosa a les 8 del vespre a la plaça Barcelona. El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat ha preparat diverses activitats addicionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.