Els CAP de Sant Cugat confirmen un únic cas positiu de grip A en el que portem d'estiu


Temes relacionats

Carles Martí (CAP Sant Cugat): 'No hi ha alarma social per la grip A a la ciutat' ( 1/ago/09)

Tres universitàries santcugatenques donen negatiu a la prova de grip nova en tornar de Mèxic ( 1/mai/09)

Grip porcina: tranquil·litat als serveis sanitaris de Sant Cugat malgrat els primers possibles casos a Catalunya (28/abr/09)


  • Comparteix:

Grip A(H1N1)

Grip A(H1N1)

Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat han confirmat un únic cas positiu de grip A en el que portem d'estiu. L'afectada, una noia de 13 anys, va experimentar efectes lleus i ja està totalment recuperada. Durant l'agost, els centres de primària han controlat set possibles casos més que finalment han resultat negatius.

El cas confirmat, que es va detectar al juliol, correspon a una nena de 13 anys amb un bon estat físic perquè és esportista. L'afectada es va sotmetre al tractament i només va patir efectes lleus de la grip. Ja està totalment recuperada i no ha patit cap complicació destacable, segons han informat els responsables dels CAP de la ciutat.

Durant l'agost, quan els centres de primària han establert un protocol de control per la grip A, s'han detectat set pacients amb símptomes que es podrien relacionar amb la grip A, com són la febre alta, el malestar general i la tos. Finalment, però, cap d'ells ha resultat positiu. La grip A ja és una pandèmia estesa arreu del món i, per tant, provenir d'un altre país o tornar de viatge per l'estranger ja no fa incrementar el risc d'haver-se contagiat.

Les autoritats sanitàries recorden que la incidència de la grip A sobre la població és inferior a la de la grip estacional. Per prevenir el contagi es recomana fer servir mocadors de paper d'un sol ús per tapar-se la boca quan s'estornuda, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o un gel d'alcohol, i mantenir ben ventilats els espais tancats.

El tractament dels afectats per la grip A es fa amb antivirals que, tot i que no curen, alleugen els símptomes si es prenen en les 48 hores posteriors al contagi. A la tardor es preveu que estigui disponible la vacuna, que s'administrarà prioritàriament als col·lectius amb més risc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.