Unes 150 persones es manifesten contra la guerra a la plaça de Barcelona


  • Comparteix:

Unes 150 persones han seguit la concentració silenciosa per la pau convocada per la Plataforma Aturem la Guerra. El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat ha explicat la importància de l'objecció fiscal, com una eina més per aturar la guerra, i ha recordat l'ofensiva que encara pateix el poble palestí.

Sota la pancarta 'Ni en el nostre nom, ni amb els nostres diners', el Col·lectiu Antimilitarista ha dinamitzat la concentració silenciosa que es fa setmanalment a la plaça de l'Ajuntament. El CASC ha explicat el calendari de sessions que oferiran aquest mes per evitar que es destini part dels impostos per a usos militars. El portaveu d'Aturem la Guerra, José Fernando Mota, ha explicat el sentit de les dues reivindicacions que fa el col·lectiu:

José Fernando Mota

Hem aprofitat per difondre el tema de l'objecció fiscal i desprès per parlar del tema de Palestina


El CASC també ha volgut recordar la situació del poble palestí, que ha quedat amagada durant aquestes setmanes per la guerra de l'Iraq. El santcugatenc, d'origen palestí, Abu Jadic, ha explicat que l'ofensiva israeliana continua, dia rere dia, contra el seu poble. Jadic ha assegurat que el govern dels Estats Units ha començat aquesta guerra mogut pel petroli i pel donar suport a la política israeliana:

Abú Jadic

Els objectius de la invasió no passen només pel petroli o les suposades armes químiques sinó per defensar a Israel


Durant la concentració, el col·lectiu de periodistes locals ha llegit un manifest contra l'atemptat del govern americà cap a la llibertat d'expressió, i l'atac a l'hotel Palestine de Bagdad, on va morir un càmara espanyol.

Des de la plataforma també s'ha convidat els santcugatencs a sumar-se a la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona i a anar-hi vestits de negre, en senyal de dol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.