La Generalitat estudia reduir el peatge dels Túnels als cotxes amb més ocupació i que contaminin menys


  • Comparteix:

La mitjana de passatgers per cotxe als Túnels és 1'26, la més baixa.

La mitjana de passatgers per cotxe als Túnels és 1'26, la més baixa.

La Generalitat proposa aplicar una política de descomptes al peatge dels Túnels de Vallvidrera que podria arribar fins al 65% en funció de la freqüència de pas, el nombre de passatgers per vehicle, el nivell de contaminació i l'hora del dia. La mesura, que afectaria quatre peatges més de l'àrea metropolitana, té un termini d'aplicació de dos anys i ara s'ha de discutir a la comissió de peatges del Parlament.

El govern ja ha fet arribar la proposta -elaborada pel departament de Política Territorial i Obres Públiques- als diputats, empreses i sindicats de la comissió parlamentària. La primera mesura, que ja s'aplica en alguns casos, passaria per reduir els peatges un 5% a les hores vall i encarir-los un 5% a les hores punta. També s'estudia aplicar un descompte del 20% als conductors habituals de la via, que són els que la fan servir un mínim de 16 vegades al mes. A més, es rebaixaria un altre 20% als vehicles amb tres ocupants o més i també hi hauria descomptes del 20% als cotxes menys contaminants. En el millor dels casos -un vehicle poc contaminant, amb tres ocupants o més, que fa un trajecte habitual en hora vall- el descompte global arribaria al 65%.

Una enquesta de l'Autoritat del Transport Metropolità indica que els usuaris de les vies de peatge tendeixen a fer els trajectes sols. La mitjana de passatgers per cotxe més baixa es registra, precisament, als Túnels de Vallvidrera, amb 1'26 ocupants per vehicle. El preu d'aquest peatge també és un dels més alts, amb una tarifa de 0'20 euros per quilòmetre, lluny dels 0'072 euros per quilòmetre del Maresme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.