Els periodistes locals lliuren al PP un manifest de condemna dels atacs contra informadors a l'Iraq


Temes relacionats

Manifest de l’Associació de Periodistes Locals sobre la mort d’onze periodistes a la guerra de l’Iraq (11/abr/03)


  • Comparteix:

L'Associació de Periodistes Locals ha lliurat a la presidenta del PP de Sant Cugat, Berta Rodríguez, un manifest que condemna la mort d'onze periodistes en la guerra d'Iraq. El document qualifica el bombardeig de l'Hotel Palestina, en què va morir un informador espanyol, d'un exemple més d'atac flagrant al dret d'informació. Berta Rodríguez ha remarcat la legitimitat de la iniciativa dels periodistes santcugatencs, tot convidant-los a redactar també un manifest que rebutgi els atacs que han patit les seus dels Partit Popular i els militants d'aquesta formació.

Aprofitant que el PP oferia aquest matí una roda de premsa per presentar part del seu programa electoral, una representació de l'Associació de Periodistes Locals ha entregat a la diputada del PP un manifest de suport als periodistes morts a la guerra d'Iraq i de condemna dels atacs indiscriminats a televisions internacionals i a l'hotel dels periodistes. El document lamenta que la guerra hagi acabat amb la vida de milers d'innocents, entre ells la d'onze periodistes, dos d'ells espanyols, que van morir mentre exercien el seu dret d'informar.

El manifest qualifica de premeditats els atacs contra els periodistes i acusa les forces anglo-nordamericanes d'atemptar contra la llibertat d'informació. La presidenta del PP, Berta Rodríguez, ha escoltat amb interès els periodistes i ha acceptat el document que li han lliurat. Rodríguez ha convidat els informadors locals a redactar-ne un altre document que condemni els atacs patits per les seus del PP en les darreres setmanes:

Berta Rodríguez

De la mateixa que vosaltres m'heu fet arribar aquest manifest, que ho considero super-legítim; considero que també és obligació vostra denunciar els atacs contra el PP


Davant d'aquesta oferta, el periodista de Ràdio Sant Cugat, Ramon Luque, ha aprofitat per condemnar a títol individual i en nom de tots els seus companys els atacs contra el PP. Luque ha explicat a Rodríguez que, tot i poder ser acusats de corporativistes, als periodistes els hi correspon defensar els seus companys morts i el dret a la informació; mentre que és als polítics als que els hi correspon defensar els atacs contra els seus companys polítics del Partit Popular.

Ramon Luque

Nosaltres el que fem és solidaritzar-nos amb els nostres companys, i a qui correspon defensar un partit polític és la resta de partits polítics


Abans d'entregar el manifest a Rodríguez, Ramon Luque, en representació de l'Associació de Periodistes Locals, ha llegit el document davant tots els assistents a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.