El Síndic demana a la Generalitat que justifiqui els 35 euros que cobrarà per la T-12


  • Comparteix:

Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya.

Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya.

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per reclamar al govern que justifiqui els 35 euros anuals que cobrarà per la nova targeta T-12, que permetrà als nens d'entre 4 i 12 anys viatjar en el transport integrat a partir del 14 de setembre. El Síndic ha proposat a l'administració que s'incloguin descomptes per a famílies nombroses i es busqui un sistema alternatiu al DNI per identificar el menor, ja que molts nens encara no tenen el carnet. A Sant Cugat, les línies municipals d'autobús seran totalment gratuïtes per als menors de 12 anys.

Segons la Generalitat, els transports integrats d'una zona seran gratuïts a partir del 14 de setembre per als infants de 4 a 12 anys, ja que els 35 euros corresponen al cost d'emissió de la T-12, que tindrà una validesa de 16 mesos. El Síndic de Greuges, però, vol que es justifiqui que aquest import és realment el cost de la targeta i per això ha obert una actuació d'ofici. La Generalitat també haurà d'explicar els motius pels quals ha imposat aquesta taxa.

D'altra banda, el Síndic ha proposat a les administracions que tramitaran el títol de transport que estudiïn aplicar descomptes per a les famílies nombroses. El govern ja estableix descomptes de fins el 50% als membres de famílies nombroses en les targetes integrades personalitzades T-Mes, T-Trimestre i T-Jove, així com el bitllet senzill. L'executiu, en canvi, no es planteja aquesta bonificació en el cas de la T-12 amb l'argument que els 35 euros que es pagaran corresponen a la tramitació del títol i, per tant, el preu ha de ser igual per a tots.

Un altre aspecte que preocupa al Síndic és que per tramitar la T-12 els nens hauran de presentar el DNI, quan aquest document no és obligatori fins als 14 anys. Per això, i per evitar sobrecarregar els registres, recomana buscar documents alternatius per facilitar la identificació dels menors.

Es preveu que uns 440.000 nens faran servir la T-12 en algun dels municipis que tenen sistema tarifari integrat. A Sant Cugat, els transports urbans municipals seran totalment gratuïts a partir d'aquest curs per als menors de 12 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.