Maulets ret homenatge a Guillem Agulló, un jove assassinat per grups d'extrema dreta


  • Comparteix:

Després de 10 anys de la desaparició de Guillem Agulló -el jove de 18 anys i membre de Maulets que va morir a mans de cinc activistes d'extrema dreta- el grup independentista de Sant Cugat li ha volgut retre un homenatge durant el cap de setmana. A través d'una concentració i una xerrada s'ha volgut recordar l'assassinat del militant antiracista i les presumptes irregularitats en què va incórrer el procés judicial.

Des de Maulets s'afirma que una trama feixista va evitar que el procés judicial es desenvolupés amb totes les garanties. El grup independentista afirma que Guillem Agulló va ser assassinat a mans d'un grup nazi per motius polítics. Això és contrari del que es desprèn de la sentencia judicial, que qualifica el fet d'homicidi com a conseqüència d'una baralla de bandes.

Un company d'assemblea d'en Guillem i actual membre del Partit Socialista per l'Alliberament Nacional, Albert Salamé, afirma que el judici va ser un muntatge teatral:

Albert Salamé

El procès judicial va ser com un muntatge teatral


Els actes d'homenatge a Guillem Agulló van començar divendres, dia en què es commemorava el desè aniversari de la seva mort. Una trentena de persones van fer una concentració silenciosa i una encesa d'espelmes a la plaça Octavià, on es va llegir un manifest en protesta per l'assassinat d'Agulló per part d'un grup de caps rapats. El membre de Maulets, Aniol Pros,

Aniol Pros

Volem recordar la seva militància antiracista i independentista


Després de la concentració a la plaça Octavià, els membres de Maulets van fer una marxa fins a l'Ajuntament on van desplegar la campanya 'Guillem Agulló. Ni oblit, ni perdó'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.