Una trentena d'activitats per celebrar la Festa Major de les Planes


  • Comparteix:

Moment de la festa de l'any passat

Moment de la festa de l'any passat

La Festa Major de les Planes arrenca dijous vinent amb la tradicional missa, la cercavila i el pregó, que enguany anirà a càrrec del director tècnic del Pla de Barris, Francesc Serra. Els ja tradicionals campionats de petanca, futbol sala, parxís i dòmino es complementaran amb teatre a la fresca i activitats pels més petits, en la primera celebració amb els treballs de la Llei de Barris ja començats. La festa s'allargarà fins diumenge.

La tradicional missa de la Mare de Deu donarà el tret de sortida a la festa dijous vinent a dos quarts de vuit al casal del Pi de Can Borrull, d'on seguidament sortirà la cercavila que recorrerà el barri fins a la plaça de la Creu d'en Blau. Un cop allà, el director tècnic del Pla de Barris, Francesc Serra, llegirà el pregó a les nou de la nit. Un pica-pica popular donarà pas a la Nit Jove, que comptarà amb l'actuació de la Papada de Rocío, Citxileo i Saravacalé al camp de futbol de les Planes.

L'endemà, a partir de les nou del matí, començarà a rodar la pilota al torneig de futbol sala. Una hora més tard, a les deu, començarà el de petanca. Durant el matí, els més petits podran gaudir entre les onze del matí i les dues del migdia d'inflables, d'un brau mecànic i de la festa de l'escuma. Al punt del migdia s'inaugurarà l'exposició de l'associació de les arts.

A la tarda, torna l'esport amb el campionat de ping-pong al Centre Cívic del Molí, on també se celebrarà el campionat de parxís i dòmino. A les set, l'UREF acollirà la representació de 'Ganes de renyir', la proposta de teatre a la fresca. L'orquestra Sabor Sabor oferirà el ball de fi de festa.

Dissabte torna el campionat de petanca a partir de les deu del matí. A la mateixa hora i també a la plaça de la Creu d'en Blau, hi haurà una trobada de puntaires. També a les deu, començarà la marató popular que recorrerà tot districte. A dos quarts de dotze començaran les gincames infantils a la plaça de la Creu d'en Blau.

A la tarda, l'Associació de les Arts oferirà els tallers de manualitats infantils dedicats a nens i nenes de fins a 12 anys al Centre Cívic Molí de les Planes. A les sis és el torn de la gent gran, que podrà gaudir, al Centre Cívic Creu d'en Blau, d'un pica-pica i ball a càrrec de Sabor Latino. A les set les pistes esportives acolliran el concurs de graffiti per a joves de 12 a 25 anys que competiran per un premi de 150 euros pel guanyador.

Una botifarrada popular a la plaça de la Creu servirà per agafar forces pel ball amb l'orquestra Toma Nota, que començarà a dos quarts de dotze a la mateixa plaça.

El 12è concurs de carros sense motor donarà la sortida a la darrera jornada de festa a partir de les deu del matí. D'onze del matí a una del migdia, els nens i nenes podran participar al 8è concurs de pintura infantil Joan Mires. Al punt del migdia tindrà lloc la Missa de Festa Major a la plaça de la Creu d'en Blau.

La recta final de la festa començarà amb la Paella de Festa Major, on està totalment prohibit encendre foc i, per tant, s'haurà de cuinar amb fogonets. Per fer baixar el dinar, l'orquestra Valparaiso s'encarregarà de l'animació musical. Havaneres a càrrec de Port Vell i un cremat tancaran la Festa Major de les Planes a partir de les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.