El nou curs escolar començarà amb més alumnes i menys professors


Temes relacionats

Començar el curs amb menys mestres no afectarà la qualitat de l'ensenyament, segons els professors ( 7/set/09)

17.000 alumnes començaran el curs als centres escolars de la ciutat ( 8/set/08)


  • Comparteix:

El curs 2009-2010 començarà amb un total de 18.680 alumnes, gairebé 1.000 més que el curs passat. Pel que fa als professors, però, seran menys, com ha admès la directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró. Segons ha assegurat a Cugat.cat, aquest descens no afectarà el rendiment escolar, ja que consisteix en una reducció de professionals que es dedicaven a tasques que ara tenen menys demanda, com són les aules d'acollida.

L'any passat el curs va començar amb 17.690 alumnes, i aquest ho farà amb 18.680. D'aquests, gairebé un 41% anirà en centres públics, un 37% en privats-concertats i un 22% en privats. Aquests percentatges són similars als de l'any passat, amb un lleuger descens d'alumnes als centres privats-concertats, que es reparteix a parts iguals entre els públics i els privats.

Tot i ser alguns més, els alumnes dels centres públics es trobaran amb menys professors, ja que el departament d'Educació ha deixat de contractar alguns mestres que treballaven en les aules d'acollida i en programes específics que aquest curs duran a terme la resta de professors.

Ho explica a Cugat.cat la directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró.

Anna Riuró

Eren projectes que tenien una durada limitada, com les aules d'acollida i projectes d'innovació.


Riuró ha parlat també dels ordinadors portàtils que aquest curs els pares d'alguns alumnes hauran de comprar pagant-ne la meitat, que consisteix en uns 150 euros. Els instituts afectats per aquest canvi seran l'IES del CAR, que començarà el curs amb el material escolar totalment informatitzat, i els IES Arnau Cadell, Pla i Farreras i Leonardo da Vinci, que ho faran parcialment.

Anna Riuró ha participat aquest dilluns en l'acte oficial d'inauguració del curs escolar que ha presidit l'alcalde, Lluís Recoder, al CEIP Collserola, i ha reunit una bona part dels professors de les escoles de la ciutat.

Recoder ha explicat que el moment de crisi actual també afecta el curs escolar i ha destacat la inversió que ha fet l'Ajuntament en manteniment dels centres aquest estiu.

Lluís Recoder

És un moment de prioritzar i intentar fer allò imprescindible. Enguany hem invertit 672.000 euros en manteniment dels CEIP.





L'escriptor Màrius Serra ha participat en l'acte inaugural amb una conferència sobre la importància de fomentar l'amor al llenguatge per aconseguir una bona educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.