El CMSC i l'Ajuntament busquen un altre 'Pi Bessó' per replantar-lo a la Rabassada


Temes relacionats

Crítiques de l'equip de govern a la Generalitat per la tala del Pi Bessó, a la Rabassada ( 7/abr/09)


  • Comparteix:

El Pi Bessó abans de la seva tala

El Pi Bessó abans de la seva tala

L'Ajuntament i el Club Muntanyenc (CMSC) estan buscant un arbre similar al Pi Bessó per plantar-lo a la carretera de la Rabassada, al terme municipal de la nostra ciutat, al mateix lloc on hi havia l'arbre històric talat erròniament per la Generalitat. El consistori també ha mostrat el seu suport a una associació de Rubí que demanarà formalment al departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) que es disculpi per haver talat el Pi Bessó i s'ha mostrat disposat a fer un acte conjunt d'homenatge i replantació de l'arbre.

L'àrea de Medi Ambient ha explicat en declaracions a Cugat.cat que en el seu moment ja va demanar explicacions a la Generalitat per la tala d'aquest pi pinyoner sense previ avís a l'Ajuntament. El govern va justificar l'acció, segons el consistori, al·legant que el pi estava situat en un lloc perillós per a la carretera i que no tenia constància que estigués catalogat.

L'Ajuntament creu que la justificació és insuficient i assegura que està buscant un altre Pi Bessó amb el CMSC. Ho explica la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Estem buscant un Pi Bessó per poder-lo col·locar al lloc on hi havia l'altre arbre i fer un acte d'homenatge.


L'associació rubinenca Amics del Doctor Guardiet reivindica la memòria d'un eclesiàstic que va ser afusellat durant la Guerra Civil per un escamot d'anarquistes l'agost de 1936 al costat del Pi Bessó.

En paral·lel a la campanya que estan duent a terme perquè aquest personatge sigui canonitzat, volen que el lloc on va morir sigui recordat. Així ho demanaran al departament de Política Territorial i Obres Públiques, del qual esperen que sorgeixi una proposta per reconèixer la importància de l'indret, com podria ser posar-hi una placa commemorativa que se sumi al monòlit que ja hi tenen col·locat.

Escoltem el president de l'associació Amics del Doctor Guardiet, Miquel Montoliu, en declaracions a Cugat.cat.

Miquel Montoliu

Almenys que no quedi sense sentit. Demanarem si poden demanar excuses als familiars i si volen fer alguna cosa més, com una placa.


L'associació es va queixar al secretari general del departament de Medi Ambient i exalcalde de Rubí, Eduard Pallejà, que els va demanar disculpes per escrit però que va assenyalar que la responsabilitat és del departament de Política Territorial i Obres Públiques.

El Pi Bessó, situat al quilòmetre vuit de la carretera de la Rabassada, tenia més d'un centenar d'anys i formava part del catàleg municipal d'arbres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.