Polèmica a l'entorn del col·legi Europa per la possible instal·lació d'una zona d'aparcament


  • Comparteix:

El carrer Frederic Mompou i l'escola Europa al fons

El carrer Frederic Mompou i l'escola Europa al fons

Els veïns de l'entorn de l'escola Europa es queixen per la possible instal·lació d'una zona d'aparcament al carrer Frederic Mompou destinada a encotxar els alumnes d'aquest centre educatiu a les hores punta. Els habitants de la zona denuncien que l'Ajuntament els trauria places d'aparcament en una àrea on ja és difícil estacionar i que a primera hora del matí haurien de moure el cotxe i buscar un nou lloc d'aparcament per no ser multats.

Els veïns dels voltants de l'Europa critiquen que, si s'arribés a aplicar la mesura, perdrien un tram d'aparcament del carrer Frederic Mompou entre dos quarts de nou i un quart de deu del matí, i dos quarts de cinc i un quart de sis de la tarda. A més, el col·lectiu veïnal vol saber quin tipus de control s'aplicaria a la zona i com es vigilaria que només s'estacionés tres minuts, el temps permès d'estada per a cada cotxe.

Escoltem una de les veïnes del carrer Frederic Mompou, Teresa Mur, en declaracions a Cugat.cat.

Teresa Mur

Hi ha veïns que encara estem a casa a aquesta hora i haurem d'anar a treure el cotxe. Quin control hi haurà a la zona?


La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà, ha explicat que encara s'està estudiant la mesura, però que ja s'ha aplicat a altres zones de la ciutat i que en aquest cas només afectaria un tram de carrer i durant tres quarts d'hora a cada franja horària. Ho ha dit a Cugat.cat.

Marta Subirà

No es tracta de tot el carrer i un cop s'acabi d'avaluar tècnicament el que fa falta decidirem si és necessari.


Per la seva banda, l'AMPA del centre ha explicat que la problemàtica no és específica del col·legi Europa i que la pateixen totes les escoles. El president de l'AMPA, Sergi Trilla, explica que a primera hora ja hi ha molta gent que ha marxat i que hi ha places buides a la zona afectada.

Sergi Trilla

Entenc que genera la desaparició temporal d'unes places però a aquesta hora hi ha molta gent que ja és fora i hi ha places buides.


Trilla també ha explicat que l'AMPA hauria preferit situar l'àrea d'aparcament a l'avinguda Pla del Vinyet, però que els tècnics de l'Ajuntament han considerat que alentiria la circulació de la zona.

Els veïns han materialitzat les seves queixes a través de diverses cartes a l'Ajuntament, que manté obertes les converses per decidir si s'instal·larà finalment la zona d'aparcament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Em sembla una vergonya que perquè sigui un col·legi de \"pijos\" hagin de reservar una zona d\'aparcament exclusiva pels pares dels nens que assisteixen a aquest centre, si tenen tanta pasta perquè no construeixen un pàrquing dintre del recinte de l\'escola?

santcugatenca. Enviat el 15/set/09


Aquets alumnes, son mes guapos que ningu no??es que alguna escola te exclusivitat i zona reservada per aparcar?? no entenc el que fa aquest ajuntament ,si ho fan a l' EUROPA facin també amb el Joan Maragall que te molt s problemas per aparcar, el Pi del Xandri..... el Santa Isabel......ah!! pero aquets no tenen tanta categoria!! espero que no tinguin la poca vergonya de facilitar l' aparcament nomes a qui pot pagar una escola com aquesta, ja que els veins del centre no podem aparcar a prop de casa gracias a la vianantització, que si es molt maca, pero el problema del aparcament ens el hem de resoldre els veins, pagan esclar........

Yolanda. Enviat el 15/set/09


Aquest cop ens ha tocat el rebre als veins del carrer Frederic Mompou en el darrer acte de genuflexió de l'Ajuntament envers l'entitat privada d'educació representada pel col·legi Europa. Després de la forçada ampliació del col·legi, l'AMPA del col·legi i una oportuna selecció de mares han convençut la Tinent d'Alcalde de Mobil·litat Marta Subirá (CiU) i el seu equip que, la millor solució per tal d'evitar la diària caravana de 4x4 de Torreblanca és treure l'aparcament als veïns per tal de permetre que els pares puguin petar la xarrada mentres esperen que els seus fills surtin de classe. Per a refermar l'esperit de la mesura, un encara no determinat nombre d'agents de la Policia Local vetllarà pel cumpliment de la norma. Ens preguntem si aquests efectius són els mateixos també havien d'haver vetllat per a evitar el permanent aparcament salvatge al nostre barri. No els hi sembla pas que la causa sigui el col·lapse diari del carrer Pla del Vinyet fins el carrer .... per quelcom que qualificariem de “peatonització” de la ciutat. L'efecte dessitjat, que hauria de ser promocionar el transport públic (bus o taxi), la bicicleta, es promou per la desincentivatció del transport privat. Sempre es clar que no es tracti del col·legi Europa. Aquest, com que no té la característica de ser una escola amb vocació de proximitat com les escoles públiques o concertades, precisa que se li reservi 29 plaçes d'aparcament a l'espai públic, no fora que als 4x4 se'ls ocorreguès d'usar els taxis per a arrivar.

Antagraber. Enviat el 19/set/09


El tema s'està enrarint per moments. Vale que l'escola Europa és com és (al final és una opció educativa com una altra...) però crec que s'esta demonitzant a tot un grup de pares i alumnes de manera innecesària. Soc veí del carrer Frederic Mompou i no porto els meus fills a aquesta escola. La possibilitat (o més que possibilitat) que pedem llocs d'aparcament al nostre carrer em preocupa molt. Em molesta que l'ajuntament vulgui possar en marxa aquesta mesura sense haver consultat els veins. N'estic segur que amb una mica de diàleg les coses i les percepcions d'uns i d'altres serien ben diferents. Per altra banda m'atreviria a dir que aquesta mesura no resoldrà el problema, ja que la quantitat de vehicles que hi ha a les hores punte és tal, que amb 20 plaçes d'estacionament no n'hi haurà prou. Si aquesta iniciativa es possa en marxa, tots els veins estarem "en peu de guerra" i exigirem que cap cotxe (4x4 o no... tampoc cal generalitzar) estigui més dels 3 minuts. Ja que l'escola Europa ha pogut fer toters les ampliacions que ha necessitat (segon edifici per a donar cabuda a més alumnes, centre poliesportiu i fitness...) se'ls hauria d'haver exigit de tenir en compte el tema de l'aparcament; a on estava la Regiduria de movilitat llavors? Penso, humildment, que les coses s'haurien d'haver manegat d'una altra manera per part de Movilitat. Aprofito per a manifestar que no tinc cap animadversió contra els pares, alumnes o professors de l'Escola Europa. Agraeixo a Radio St Cugat la possibilitat de pronunciar-me, cosa que no m'ha donat el meu ajuntament.

veidefredericmompou. Enviat el 21/set/09


L'atreviment del president de l'AMPA és insòlita. Si a les 8:30 de matí hi han llocs, perque en necessiten més? On és el problema? El Sr.Trilla deu considerar que tothom son uns oficinistes que han d'entrar a les 9. Doncs no. Al barri hi ha un important nombre de metges i infermeres que no fan d'oficinistes. Que tornen de torns nocturs i hauran de tornar a buscar lloc perque el llocs que ocupen han de servir per als "papis" de l'Europa. Això si, a les 9:15, podran tornar a ocupar el lloc. Per la tarda el mateix. Això és clar, si no se'ls colen el que deu ser un important nombre de professors que tampoc deuen agafar la "super línia" d'autobus. No només aci aparquen tots els treballadors de les zones industrials, sino que també els que van al gimnàs, els professors, els treballadors del mercat, etc.etc. Ara, una volta de rosca més, s'ha de deixar que els "papis" aparquin. Per cert, aquesta institució és tan privada com una escola de ballet. Ja no només s'ha de sufrir la insuportable megafonia d'aquella empresa, la gresca nocturna dels bretols que lloguen el seu camp de futbol si no que ara també el seu aparcament. Aquest Ajuntament i el seu Consistori ha perdut el Nord i sembla oblidar a qui s'hi deu. El clam entre els veins és unànim i només la seva cautela els impedeix de manifestar-se més rotundament.

Lluis Martinez. Enviat el 22/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.