El gruix de la Festa Major de Valldoreix es concentra aquest cap de setmana

Moment del pregó de l'any passat a Valldoreix

Societat

Publicat el 18/set/09 per Marc Sala

Art, visites guiades i esport són els ingredients del darrer cap de setmana de Festa Major a Valldoreix. Aquesta nit serà el moment del pregó i de la Festa Jove. Dissabte, artistes i comerciants agafen el protagonisme en una jornada on no faltaran el teatre, els gegants i el concurs de paelles. Diumenge l'esport sobre dues rodes ocuparà gran part del matí amb la Festa de la Bicicleta i la trobada de bicicletes de muntanya.

Divendres, abans del pregó, a la plaça del Casal de Cultura s'hi podrà veure un espectacle de circ amb la companyia Tot Circ, a dos quarts de sis de la tarda. A les set de la tarda s'inaugurarà la 27a Mostra d'Art a la seu de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix (APVV), que restarà oberta al públic fins el 4 d'octubre. A la mateixa hora, a la Biblioteca Vall d'Or, es llegiran poemes de Mario Benedetti i Jacques Prévert.

A les deu de la nit serà el moment del pregó a la plaça del Casal de Cultura, on seguidament la formació Port Bo oferirà un recital d'havaneres. A la Pista Verda, a partir de dos quarts d'onze, s'hi celebrarà la Nit del Hip-hop amb Héroes Ocultos, Palabrakadabra, La Flowresta Sounds i El Gremio.

La vocal de Cultura de l'EMD, Teresa Veciana, explica que enguany la programació jove ha anat a càrrec de joves valldoreixencs.

Teresa Veciana

Enguany hem donat pas a que els joves s'organitzin la seva festa amb el nostre suport. Ells han triat la programació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Dissabte les propostes comencen a les deu del matí. A aquesta hora els comerciants es trobaran a la rambla Jacint Verdaguer, mentre a la zona del Casal ho faran Firart i les entitats del territori. Al casal també obrirà les portes l'exposició del 2n Concurs de Fotografia Interiors i Exteriors de Sant Cebrià. 'Bestiari' de Pere Quart és l'obra triada per l'associació cultural Pentagrama i que es podrà veure a la plaça del Casal a les onze. A aquesta hora també començaran els esports al carrer a la zona de la rambla, a la plaça Pompeu Fabra i al Pavelló de Valldoreix.

A les dues del migdia el CEIP Feran i Clua acollirà el tradicional concurs de paelles, que enguany arriba a la 18a edició.

La tarda arrancarà amb una cercavila i ballada de gegants que a les cinc sortirà de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. A les set de la tarda la cobla Amoga omplirà de sardanes la plaça del casal. L'Església Protestant proposa un concert de Gospel a les nou de la nit, hora que la sala del casal ofereix l'obra de teatre 'La clau de la mà' del grup Espiral. A les deu, a can Monmany hi tindrà lloc una observació del cel amb telescopi a càrrec de l'Agrupació Astronòmica de Valldoreix-Sant Cugat.

Mentrestant, al casal se celebrarà un sopar popular que acabarà amb ball a càrrec de La Principal de la Bisbal. A la Pista Verda hi haurà música per a jovent.

Diumenge la bicicleta agafa el protagonisme amb la 2a Festa de la Bicicleta i la 16a trobada de Mountain Bike i la 2a Pedalada Popular. Al Casal de Cultura a les deu del matí hi haurà un esmorzar amb xocolata i xurros, al mateix temps que la fira d'artesans de Valldoreix obrirà les seves parades. La tarda comptarà amb un concurs de gossos a les sis, una nova representació de 'La clau' a un quart de vuit i, en darrer lloc, fi de festa amb Rococó Bananas amb la companyia els 'Excèntrics'.