Més de 6.000 persones es podrien vacunar de la grip corrent a la ciutat aquest hivern


  • Comparteix:

Els CAP i el Capio HGC vacunaran contra la grip estacionària, com cada any

Els CAP i el Capio HGC vacunaran contra la grip estacionària, com cada any

Els centres mèdics de la ciutat preveuen que entre 6.000 i 7.000 persones es podrien vacunar a la ciutat per la grip estacionària aquest hivern. Els CAP n'assumirien la demanda major, fins a 6.000 persones, mentre que el Capio Hospital General de Catalunya atendria 350 professionals sanitaris i uns 400 ciutadans. Tots els centres confirmen la disponibilitat de reserves suficients per afrontar l'hivern amb condicions.

El CAP Sant Cugat preveu vacunar entre 5.000 i 6.000 persones de la grip estacionària, unes xifres que no sobresurten de les previsions que es fan cada any. A més, els responsables dels centres de la ciutat creuen que el brot de la grip nova solaparà alguns casos de grip convencional i, possiblement, n'hi haurà menys.

El director del CAP Sant Cugat, Carles Martí, explica la previsió de vacunes per la grip convencional que ha fet el centre sanitari. Ho ha dit a Cugat.cat.

Carles Martí

Hem previst que entre 5.000 i 6.000 persones es voldran vacunar. L'experiència és que el virus de la grip A solaparia el virus de la grip estacionària.


Martí desestima que més persones es vacunin de la grip estacionària aquest any, però sí que augura un lleuger augment entre el personal sanitari.

De la seva banda, el Capio Hospital General de Catalunya preveu vacunar uns 350 professionals sanitaris, una xifra que duplica la taxa de vacunació voluntària de la grip estacionària de l'any passat. Pel que fa a la població general, el centre hospitalari creu que és difícil de preveure quantes vacunes de la grip corrent es podrien administrar ja que és una decisió voluntària i als CAP hi ha moltes facilitats. Tot i això, l'hospital ha habilitat un espai per vacunar nens i un per a adults on es podria atendre aproximadament 200 infants i 200 adults.

Escoltem el director de projectes del Capio Hospital General de Catalunya, Raúl Muñiz, en declaracions a Cugat.cat.

Raúl Muñiz

Pel que fa a personal sanitari podríem vacunar 350 persones, el doble que la taxa de l'any passat. Els clients, aproximadament, 200 adults i 200 nens podrien rebre la vacuna.







Tots els centres sanitaris han assegurat que hi haurà reserves suficients de vacunes de la grip per a tothom que ho sol·liciti.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.