Valldoreix arrenca el gruix de Festa Major amb un pregó reivindicatiu


Temes relacionats

L'art, l'esport i la gastronomia, protagonistes avui de la Festa Major de Valldoreix (19/set/09)

El gruix de la Festa Major de Valldoreix es concentra aquest cap de setmana (18/set/09)

La missa de sant Cebrià dóna el tret de sortida a la Festa Major de Valldoreix (17/set/09)

La missa de sant Cebrià dóna el tret de sortida a la Festa Major de Valldoreix (17/set/09)

Les activitats de la Festa Major de Valldoreix tornen avui (16/set/09)


  • Comparteix:

Valldoreix arrenca el gruix d'activitats de la seva Festa Major tot i l'amenaça de mal temps amb un pregó reivindicatiu, que aquest any ha anat a càrrec del president de la Federació Catalana d'Atletisme, el valldoreixenc Romà Cuyàs. La inauguració de la 27a Mostra d'Artistes de Valldoreix, les havaneres i la Festa Jove han protagonitzat la celebració aquest divendres al territori.

L'inici de l'últim cap de setmana de festa ha tingut un to reivindicatiu i a la vegada conciliador entre les dues administracions del territori. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha expressat la seva voluntat perquè les relacions entre l'Ajuntament i l'ens que presideix millorin i ha reclamat més autonomia pel territori. En el discurs institucional que ha precedit el pregó, Turu ha posat d'exemple d'enteniment entre un ajuntament i una EMD el cas de la Canonja, que amb la modificació de la llei que durà a terme la Generalitat es podria independitzar de Tarragona i obtenir plenes competències municipals l'any que ve.

Montserrat Turu

Si ho han fet els altres, també ho podem fer nosaltres. La Canonja i Tarragona han fet possible l'acord per la restitució de la Canonja com a municipi.





L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que el consistori i l'entitat municipal es posaran d'acord amb les qüestions que afecten el territori ja que és el que els ciutadans de Valldoreix i Sant Cugat esperen.

Lluís Recoder

En alguns aspectes hi pot haver petits conflictes, però si ens hem posat d'acord amb l'acord econòmic, amb les minúcies també.


Tot i que no ha plogut, l'amenaça de mal temps no ha permès que el pregó se celebrés a la plaça del Casal de Cultura com estava previst i el pregoner i els assistents s'han aixoplugat a la Nau de Cultura. El mateix ha passat amb les havaneres de Port-Bo de Calella de Palafrugell, que han traslladat el cremat dins el recinte cobert.

El pregoner, Romà Cuyàs, valldoreixenc i president de la Federació Catalana d'Atletisme, ha dirigit el seu discurs cap a la pràctica esportiva i, tot i que només fa tres anys que viu al territori, ha assegurat que Valldoreix li ha robat el cor.

Romà Cuyàs

No cal que m'estengui per confessar que Valldoreix m'ha robat el cor.


La Mostra d'Artistes de Valldoreix, organitzada per l'Associació de Propietaris i Veïns, ha sumat enguany la seva 27a edició i ha servit per arrencar l'últim cap de setmana de festa grossa. Una cinquantena de persones han assistit a la inauguració de l'exposició, que com sempre il·lustrarà durant les properes setmanes les parets de la seu de l'entitat.

La poesia de Mario Benedetti i Jacques Prévert també s'ha fet un lloc a la celebració a la Biblioteca Vall d'Or amb Maria Baeta, Joan Alós i Eduard Araujo. La Festa Jove amb la 'Nit de hip-hop' ha tancat les activitats de divendres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

més que "reivindicatiu", el discurs de la Turu ha estat fora de lloc, impropi d'una festa major i impresentable!!!! Sempre esta enfadada aquesta dona!!!

susanna. Enviat el 20/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.