Les queixes sobre la Policia Local continuen al capdavant dels expedients tramitats pel Síndic


  • Comparteix:

Jaume Clavell durant la presentació de la memòria 2008-2009

Jaume Clavell durant la presentació de la memòria 2008-2009

El Síndic de Greuges de Sant Cugat ha tramitat durant l'últim any un total de 156 queixes ciutadanes. Així es desprén de la memòria 2008-2009 que Jaume Clavell ha presentat aquest dilluns. Clavell ha destacat que per segon any consecutiu les queixes relacionades amb la Seguretat Ciutadana continuen al capdavant dels expedients. Medi Ambient i Territori són els altres àmbits que generen més queixes.

El Síndic de Greuges de Sant Cugat només ha tramitat tres expedients més aquest any respecte a l'anterior. Tot i que la xifra és superior a la dels síndics locals de les ciutats veïnes, Jaume Clavell reconeix que encara hi ha sectors de la població que no coneixen la seva figura i, per això ha fet autocrítica.

Jaume Clavell

El Síndic no s'ha mogut gaire per donar-se a conèixer a col·lectius com immigrants i per això només hi ha hagut un augment de tres queixes respecte l'any anterior.


Entre els expedients tramitats en l'últim any, Clavell ha destacat les 32 queixes que ha rebut en referència a l'àmbit de Seguretat Ciutadana, les 16 sobre l'àrea de Medi Ambient i les 13 sobre problemes urbanístics.


Segons Clavell, a Sant Cugat hi ha un problema amb la Policia Local.

Jaume Clavell

Crec que a l'escola de policia no ho fan prou bé, perquè la Policia Local no es posa al costat dels ciutadans.




La majoria dels expedients oberts pel Síndic, un total de 111, són de ciutadans del nucli urbà. La resta són de valldoreixencs, que han fet arribar 12 queixes; de mirasolencs, amb 16 queixes; florestans, amb 10 queixes; i planencs, que només han fet arribar una queixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.