L'exposició de la cultura ibera obre les portes a la plaça d'Octavià

Societat

Publicat el 23/set/09 per Marc Sala

Divulgar com vivia la civilització ibera és l'objectiu de l'exposició que acull aquests dies la plaça d'Octavià. A través de plafons, reproduccions i audiovisuals, la mostra explica com era la societat, la religió i l'organització política dels pobles ibers. La mostra, organitzada per l'Obra Social 'la Caixa', es pot visitar fins el 27 d'octubre.

A les instal·lacions de la plaça d'Octavià es poden veure reproduccions d'habitatges, tombes i forns ibers, entre d'altres estructures. La mostra conté també objectes quotidians de la civilització que va estendre's al llarg de la costa mediterrània de la península entre els segles VI i II abans de la nostra era, en època preromana.

En la seva inauguració, el comissari de la mostra, Lluís Batista, assegura que l'exposició ofereix una visió global dels ibers.

Lluís Batista

A la mostra oferim una visió general dels ibers: expliquem com vivia aquesta civilització, com feia ceràmica, com menjaven...

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una casa ibera reconstruïda, una tomba i un taller de terrissaire són alguns dels atractius de l'exposició. L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que es una mostra dirigida a tota la població.

Lluís Recoder

Podran visitar aquesta mostra tant un erudit com un nen amb la seva família.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La mostra es podrà visitar de dimarts a divendres, de dos quarts d'una a dues del migdia i de sis de la tarda a nou del vespre. Els caps de setmana, la carpa estarà oberta d'onze del matí a dues del migdia i de sis de la tarda a nou del vespre.