L'alcalde d'Arenys explica avui a Sant Cugat el procés de la consulta sobre la independència

Carles Móra explicarà l'experiència de la consulta

Societat

Publicat el 30/set/09 per Adriana Díaz

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, explicarà aquest vespre als santcugatencs l'experiència d'haver convocat la primera consulta popular sobre l'autodeterminació de Catalunya. La xerrada, organitzada per la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura.

Arenys de Munt va ser la primera població on, a través d'entitats ciutadanes, es va convocar una consulta popular sobre la independència de Catalunya el13 de setembre. El sí, amb un 96% de votants, es va imposar amb claredat en una convocatòria en què hi va participar el 41% del cens. A causa d'una sentència judicial, el consistori encapçalat per Carles Móra no va poder donar suport a la consulta, tot i la voluntat majoritària dels seus regidors.

El portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, Joan Contijoch, ha explicat que la presència de l'alcalde d'Arenys de Munt a Sant Cugat pot servir per enfortir la proposta de fer una consulta similar a la nostra ciutat.

Joan Contijoch

La participació de l'alcalde pot ser interessant no només com a curiositat, sinó també per tenir una orientació de cara a fer una consulta a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Contijoch també ha remarcat la importància de rebre informació de primera mà de l'alcalde d'Arenys de Munt sobre la consulta per complementar la informació que la ciutadania rep dels mitjans de comunicació.

La xerrada-col·loqui també comptarà amb la presència del membre de la comissió organitzadora de la consulta d'Arenys de Munt Xavier Mitjà.