Carles Gasòliba: 'El projecte de pressupostos de l'Estat del 2010 no ajudarà a sortir de la crisi'


  • Comparteix:

L'exeurodiputat de CiU Carles Gasòliba considera que el projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat del 2010 'no va en la línia adequada' perquè l'Estat espanyol pugui sortir de la crisi. El també economista creu que l'espanyola serà l'única gran economia de la Unió Europea que l'any que ve continuarà tenint un signe negatiu en els seus nivells de creixement. Ho ha explicat al Trade Center durant la ponència que ha inaugurat el curs de l'Aula d'Extensió Universitària (AEU) per a la Gent Gran aquest dimarts.

Gasòliba ha explicat que la Unió Europea s'està recuperant de la crisi i que les principals economies mostren bones expectatives. Tot i això, l'exeurodiputat ha assegurat que hi ha una excepció, l'Estat espanyol, i que les mesures que ha pres en el projecte de pressupostos no són 'les adequades' per buscar el camí de sortida a la conjuntura econòmica.

Carles Gasòliba

Una de les poques excepcions i la més negativa en xifra d'atur és l'Estat espanyol. Brussel·les creu que les mesures dels pressupostos no van en la línia adequada.


L'economista ha dit que no s'entén l'increment d'impostos que contempla el projecte, quan creu que el que cal és incentivar el consum, i que tampoc és raonable que 'una de les partides mes castigades' sigui recerca i desenvolupament. A més, Gasòliba creu que fa falta una reforma laboral per canviar la tendència de l'atur espanyol.

Per tots aquests motius, l'exeurodiputat de CiU considera que l'any que ve el creixement de l'Estat espanyol continuarà sent negatiu.

Carles Gasòliba

La despesa del darrer any no ha donat resultats satisfactoris. L'any que ve l'Estat espanyol serà l'única economia de la Unió Europea que tindrà un signe negatiu en el seu creixement.




Prop de 200 persones han assistit al Trade Center per escoltar la conferència, que ha donat el tret de sortida al trimestre de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU). La temporada tindrà com a protagonistes les xerrades relacionades amb la crisi econòmica i la literatura. Els tres mesos es veuran completats amb tallers, tertúlies i visites culturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.