La comunitat educativa local dóna suport, amb condicions, a la proposta de nou calendari escolar


Temes relacionats

L'Ajuntament diu que ni consistoris ni famílies han d'assumir despeses derivades del nou calendari ( 9/oct/09)


  • Comparteix:

Pares i personal docent de les escoles santcugatenques donen el vistiplau al nou calendari dels centres educatius catalans proposat pel departament d'Educació. La iniciativa, avalada des d'aquest dilluns pel Consell Escolar de Catalunya, comportaria avançar una setmana l'entrada a les escoles i disposar d'una setmana de vacances al febrer. L'organització del professorat i de les classes, i les despeses de les activitats de lleure que es durien a terme als col·legis durant la setmana de descans al febrer són les principals preocupacions de la comunitat educativa.

Amb el nou calendari escolar, que es posaria en marxa a partir del curs vinent, l'inici de les classes tindrà lloc a partir del 7 de setembre. De la mateixa manera, hi haurà una setmana de vacances al febrer, encara per determinar. La incompatibilitat familiar per fer-se càrrec dels nens durant aquesta pausa comportarà l'oferta d'activitats de lleure a les escoles.

La presidenta de la coordinadora d'AMPA de Sant Cugat, Patrícia Recolons, reclama que aquesta iniciativa sigui gratuïta. Ho ha dit a Cugat.cat.

Patrícia Recolons

El principal problema seria si ens fan pagar les activitats extraescolars que es facin durant aquella setmana de febrer.


De la seva banda, les escoles locals han donat el seu suport al nou calendari, tot i que afirmen que comportarà problemes d'organització de les classes i la incorporació del nou professorat. Els centres consultats per Cugat.cat veuen positiva la proposta però volen un compromís del departament d'Educació per assegurar abans l'entrada de nous professors als col·legis.

Professors

Si el departament ens assegura la plantilla abans, ho veig factible. / La nova distribució podria anar bé, però ens han de garantir un marge més ampli d'organització.





Amb aquest nou calendari, les escoles catalanes tindrien una organització similar als centres escolars europeus, on es dóna als alumnes una setmana de descans per cada set de classe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.