Embarguen l'habitatge del propietari de la Canals Galeria d'Art per penjar cartells


Temes relacionats

L'Ajuntament assegura que treballa per habilitar espais de difusió d'activitats culturals (13/oct/09)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una mostra de la Canals Galeria d'Art

Imatge d'arxiu d'una mostra de la Canals Galeria d'Art

La Diputació de Barcelona ha embargat l'habitatge familiar del propietari de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, per no haver pagat diverses multes per penjar cartells de l'espai d'art a l'entrada dels comerços de la ciutat. Les sancions, que sumen uns 1.800 euros, es van produir fa dos i tres anys, i Canals les ha recorregudes, tot i que només algunes han estat retirades. La subvenció de la Diputació per la Biennal d'Art Contemporani Català que rep la sala local també s'ha vist retallada pel mateix motiu.

El cartells que la Canals Galeria d'Art utilitzava per promocionar exposicions i activitats de l'espai es col·locaven a l'espai d'uns 30 centímetres que hi ha a l'entrada de diversos comerços locals, tal com feien moltes entitats de la ciutat. El propietari de la galeria ha explicat que cada cartell que estava penjat en un lloc considerat il·legal era multat i que, per tant, si es penjaven 50 cartells d'una exposició, es produïen 50 sancions. En total, les sancions al galerista sumen uns 1.800 euros.

Tot i els recursos presentats, moltes multes no han estat retirades i l'administració supramunicipal ha decidit embargar l'habitatge familiar de Canals, tal com explica l'afectat en declaracions a Cugat.cat.

Josep Canals

Molts recursos són acceptats però altres no i per sorpresa meva aquests dies he rebut un carta de la Diputació que diu que se m'embarga la vivenda familiar.



L'any passat, la Diputació també va retallar en 2.000 euros la subvenció de 6.000 euros que rep l'espai local per la Biennal d'Art Contemporani Català per les mateixes causes. Canals explica que l'ajut també minvarà aquest any.

Josep Canals

Jo havia tingut una subvenció per la Biennal que en aquell moment ja es va retallar en 2.000 euros, i ara també se'm reclamen 2.000 euros més.


Tot i que Canals ja fa un any que no ha tornat a penjar un cartell en aquests espais, l'afectat ha recordat que hi ha moltes entitats de la ciutat que pateixen una situació similar i que han estat multades per intentar promocionar activitats culturals. El propietari de la galeria ha reivindicat que les associacions petites no tenen més recursos per publicitar les seves mostres i que els cartells són una de les poques vies d'accés a la ciutadania. Per aquest motiu, Canals creu que a la ciutat hi hauria d'haver espais habilitats per difondre les activitats culturals, tant d'entitats públiques com privades.



  • Comparteix:

COMENTARIS

PUF!!! En aquest païs la Cultura sempre és "bofetejada",Ah! i els que en fan i volen divulgar-la doncs apa! els MULTEN! Caram quina vergonya de païs.Quins politics tenim? I volem ser europeus...????

Una "artista". Enviat el 13/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.