Arcadi Oliveres: 'Obama s'haurà de guanyar el Premi Nobel de la Pau'


  • Comparteix:

Barack Obama ha estat nomenat Premi Nobel de la Pau  aquest divendres

Barack Obama ha estat nomenat Premi Nobel de la Pau aquest divendres

El president de la Fundació Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, creu que 'Obama s'haurà de guanyar el Premi Nobel de la Pau'. A més, manifesta l'esperança que el guardó serveixi a Obama per dur a terme les actuacions necessàries per reduir els conflictes dels Estats Units. Oliveres creu que les actuacions primordials del president dels EUA haurien de ser acabar amb la guerra de l'Iraq i l'Afganistan, iniciar un desarmament nuclear mundial i canviar el Secretari de Defensa dels EUA.

Oliveres considera que el Premi Nobel de la Pau és un impuls perquè Obama dugui a terme diverses actuacions amb l'objectiu d'aconseguir un món més pacífic. En primer lloc, Obama hauria de posar fi a les guerres d'Iraq i Afganistan, qualificades com a 'il·legals' i 'il·legítimes', segons Oliveres. Més punts importants serien 'plantar cara al Pentàgon' perquè Obama pugui tenir més marge d'actuació i iniciar un desarmament nuclear arreu del món.

Oliveres també ha subratllat la necessitat de canviar el Secretari de Defensa dels EUA, Bob Gates, que considera 'una herència de George Bush'. Finalment, seria necessari pacificar determinats conflictes i tensions amb altres països com Corea, Irán i Cuba.

El president de la Fundació Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha dit en declaracions a Cugat.cat que 'Obama s'haurà de guanyar el Premi Nobel de la Pau'.


Arcadi Oliveres

La meva impressió és que a partir d'ara se l'ha de guanyar. El Premi serà un impuls perquè faci coses abalat pel comitè Nobel.


Segons Oliveres, existeixen nombroses personalitats i institucions mereixedores del guardó, entre les quals destaca l'organització sueca SIPRI, dedicada a estudiar com posar fi a determinats conflictes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.