El Correllengua arriba dissabte per alertar de l'estat del català


  • Comparteix:

El Correllengua en una edició anterior

El Correllengua en una edició anterior

El Correllengua arriba a Sant Cugat aquest dissabte amb la intenció de fer un crit d'alerta per la situació en què es troba el català i intentar potenciar-ne l'ús social. En l'edició d'enguany, l'onzena, es vol difondre l'obra i la figura de Manuel de Pedrolo, una edició en què el manifest anirà a càrrec de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre.

L'edició del Correllengua d'enguany arriba moments abans de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, una sentència que perjudicaria la situació actual del català segons ha afirmat Aniol Pros, de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), organitzadors de la iniciativa.

Pros ha qualificat la situació actual del català de 'preocupant' perquè, a més, la llengua ha perdut terreny en algunes zones del territori. Ho ha dit a Cugat.cat.

Aniol Pros

Hem de fer del català una llengua més forta i única oficial als Països Catalans.



El Correllengua d'enguany, al seu pas per Sant Cugat, ha preparat diferents activitats com ara jocs infantils, un dinar popular, una actuació de màgia i un concert. Dissabte, l'escriptor Víctor Alexandre serà l'encarregat de llegir el manifest. N'ha explicat a Cugat.cat les línies principals.

Víctor Alexandre

El manifest parla a la societat catalana sobre l'empobriment de la llengua.




Les activitats de dissabte, que difondran l'obra i la persona de Manuel de Pedrolo, començaran a les dotze del migdia a la plaça d'Octavià i acabaran cap a la mitjanit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.