Una xerrada obre el Dia Internacional contra el Càncer de Mama


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya

La xerrada ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha acollit aquest dimecres l'inici dels actes de commemoració del Dia Internacional contra el Càncer de Mama, que se celebra dilluns que ve, amb una xerrada sobre els riscos psicosocials que afronten les afectades per aquesta malaltia. Aquest dilluns, l'Ajuntament s'il·luminarà de rosa i el ple consistorial llegirà un manifest per donar suport a aquesta lluita.

La psicooncòloga de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) Eva Rodríguez, que ha dirigit la xerrada, ha explicat el que han d'afrontar les dones afectades.

Eva Rodríguez

En un primer moment és un xoc molt important i poden aparèixer moltes pors per la malaltia, el futur i els tractaments que hauran d'afrontar.









La presidenta de la secció local de l'AECC, Marta Martí, ha defensat que cal donar suport a les víctimes, que és la principal ocupació de la seva associació i s'ha felicitat per la col·laboració de l'Ajuntament en la difusió d'aquesta malaltia.

Marta Martí

L'Ajuntament i una empresa d'il·luminació hi han volgut col·laborar i posarem de rosa tota la façana. Serà espectacular.




La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha ressaltat la importància de difondre l'existència d'aquest tipus de càncer i de sensibilitzar la població. Fortuny ha explicat com ha sorgit aquesta iniciativa d'il·luminar l'Ajuntament de rosa.

Carmela Fortuny

És una campanya que es fa a nivell europeu i us convidem a assistir-hi. El mateix dia, durant el ple, farem la lectura d'un manifest de suport.





La xerrada ha comptat també amb la presència de Marta Ferrussola, dona de l'expresident Jordi Pujol, i d'Eva Alonso, una afectada de càncer de mama que ha volgut explicar la seva experiència per ajudar altres dones. Una trentena de persones ha assistit a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.