El Correllengua posa de manifest que el català té encara poca presència fora de l'àmbit institucional


  • Comparteix:

Xocolatada a la Plaça d'Octavià

Xocolatada a la Plaça d'Octavià

Els santcugatencs coincideixen en la necessitat de fomentar l'ús social del català. Així ho han assegurat els participants al Correllengua que enguany ha comptat amb Víctor Alexandre per la lectura del manifest. L'escriptor ha assenyalat que la màxima aspiració del Correllengua és desaparèixer ja que aquest fet voldrà dir que el català ha assolit la normalitat. Prop de 200 persones han participat a les diferents activitats d'aquest dissabte. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Reivindicar l'ús social del català. Aquest és l'objectiu del Correllengua que aquest any s'ha emmarcat sota el títol 'Llengua, cultura i llibertat'. Víctor Alexandre ha estat l'encarregat de llegir el manifest d'aquesta 11a edició. Per Alexandre una de les mesures perquè la llengua catalana deixi d'estar en perill és convertir el català en l'única llengua oficial. A més, l'escriptor ha afegit que el fet que se celebri el Correllengua vol dir que el català no està normalitzat.

Víctor Alexandre

El millor seria que el Correllengua no s'hagués de celebrar perquè això voldria dir que el català està normalitzat.


Els santcugatencs que s'han aplegat a la plaça d'Octavià al llarg d'aquest dissabte han coincidit en remarcar el dèficit del català a l'àmbit social.

Assistents

Es parla a les aules però els nens moltes vegades al pati parlen castellà. / Hi ha una utilització del català a tots els nivells. / És acceptable però va a la baixa, sobretot fora de les institucions públiques.




Des de l'organització han valorat positivament la participació d'aquesta edició que ha comptat amb 200 persones. Amb tot, de cara l'any vinent la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) espera ampliar el Correllengua amb més activitats al llarg de diversos dies.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.