Els discapacitats intel·lectuals podran anar a la discoteca gràcies a ASDI, l'Ajuntament, La Caixa i Bocca


Temes relacionats

Discoteca per a discapacitats intel·lectuals, aquest dissabte al Casal TorreBlanca (21/feb/09)

La música més actual treu a ballar els participants de la discoteca d'ASDI (21/feb/09)

ASDI prepara una nova discoteca per a discapacitats a TorreBlanca (12/feb/09)

La Unió i ASDI organitzaran sessions de discoteca per a discapacitats (19/gen/07)


  • Comparteix:

Foto de família després de signar el conveni

Foto de família després de signar el conveni

La discoteca Bocca dedicarà un diumenge al mes a les persones amb discapacitats intel·lectuals. La iniciativa és el resultat d'un conveni de col·laboració que han signat aquest dimecres l'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics (ASDI), l'Ajuntament, l'Associació de Voluntaris de La Caixa i el club nocturn. La iniciativa persegueix la normalització de l'oci.

L'últim diumenge de cada mes, la discoteca Bocca obrirà les portes a partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre perquè tots els santcugatencs i residents a ciutats veïnes amb discapacitats intel·lectuals puguin gaudir d'una tarda de ball.

La discoteca comptarà amb servei de disc-jockey, cambrers, begudes sense alcohol, guarda-roba i porter. La presidenta d'ASDI, Mercè Martínez, ha destacat la dificultat que comporta una activitat com aquesta a les persones que tenen alguna discapacitat.

Mercè Martínez

Tots pensem que anar a ballar és accessible per a tothom i no som conscients del que els costa a les persones amb alguna discapacitat.


ASDI s'encarregarà d'aportar monitors i una coordinadora per oferir el suport necessari, adaptat a cada cas, a les persones que vagin a la discoteca. L'Ajuntament és l'ens encarregat de subvencionar el cost de la contractació d'aquest personal. L'alcalde, Lluís Recoder ha destacat la importància del conveni que ha qualificat 'd'emocionant'.

Lluís Recoder

Aquest tipus d'actes són molt importants i com la Mercè estem tots molts emocionats.


De la seva banda, l'Associació de Voluntaris de La Caixa oferirà un servei de transport per a totes les persones que desitgin assistir a la discoteca. El transport es farà en un vehicle adaptat que sortirà de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Valldoreix, a les cinc, i un autocar que sortirà del carrer Andana, a tocar de l'estació de Sant Cugat, a la mateixa hora.


El director de l'àrea de negocia de La Caixa a Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Ripollet, Tomàs Subirà, ha explicat que les converses per tirar endavant aquesta iniciativa van començar fa quatre mesos.

Tomàs Subirà

Hi ha hagut moltes persones que han posat el seu gra de sorra. Les converses van començar fa quatre mesos i té molt mèrit.




Segons les últimes dades publicades per l'Idescat al 2008, a Sant Cugat hi ha gairebé 300 persones amb discapacitat intel·lectual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.