Els joves demanen pel nou Pla Local de Joventut els punts no assolits en l'anterior projecte


  • Comparteix:

Divergència d'opinions entre els joves i l'Ajuntament en el Fòrum Jove que servirà per redactar el nou Pla Local de Joventut. La dotzena de joves participants han lamentat que a les portes de redactar el nou document, encara no s'han resolt les principals mancances que constaven al pla anterior, com és la sala de concerts. En canvi, la regidora de Joventut, Esther Salat, ha assegurat que s'han materialitzat el 75% de les propostes aprovades en el primer text. El jovent ha criticat també la manca de difusió que s'ha fet d'aquesta iniciativa organitzada per l'Ajuntament i que ha acollit aquest dissabte el Casal de Joves TorreBlanca.

El Fòrum Jove ha servit perquè els joves afegissin propostes d'habitatge, d'oci, d'ocupació i de transport per construir un full de ruta que serà vigent fins el 2011. El col·lectiu però, ha criticat l'horari i la poca difusió què s'ha fet de la iniciativa ja que només una dotzena de persones han assistit al Fòrum Jove. Els participants també s'han mostrat decebuts amb aquelles propostes que ja van idear en l'anterior pla i que després de dos anys segueixen sobre la taula.

Els joves participants han explicat a Cugat.cat les principals mancances que han trobat en el Fòrum Jove.

Participants

No s'han fet algunes de les actuacions més importants del pla anterior. / Aquest horari fa que els joves no hi puguin assistir. / Els que participem sempre som els mateixos.


Des de l'àrea de Joventut s'ha volgut aclarir que el 75% de les idees proposades en el primer Pla Local de Joventut ja són una realitat com el Casal de Joves Torreblanca. No obstant, també s'ha reconegut que no s'han elaborat totes les demandes i s'ha reclamat al jovent un esforç d'empatia perquè proposin amb detalls les necessitats que consideren prioritàries.

La regidora d'Educació, Esther Salat, clarifica l'efectivitat del primer Pla Local de Joventut qüestionada pels joves.


Esther Salat

La valoració tècnica del compliment del pla anterior és que el 75% de les actuacions marcades han estat executades.


Els participants també han proposat la creació d'espais de proximitat entre els joves i l'Ajuntament. El jovent considera que a través d'aquesta via, podrien 'expressar directament les queixes i propostes a qui les aprova i executa'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.